lauantai 4. huhtikuuta 2015

Taistelu rikkaruohoja vastaan on alkanut!

Tänään alko sitten rikkaruohojen perkuu! Kyllä. Näin on päässyt käymään. Odottelin kaveria kylään ja päätin lähteä vähän pihahommiin. (kuvia ei valitettavasti nyt ole pihalta, koska tein hommia, enkä räpelöinyt puhelinta!) Kanttasin tuon saunan päädyssä olevan kukkamaan, jossa on kyllä enempi kaikkea muuta kuin kukkia ;) Nyt siellä kasvaa, säleikkövilliviini patjan sisältä otetussa jousituksessa, jonka tuin seipäällä ylös. Kanaverkkokartiossa on tuoksuköynnöskuusama. Keskellä riviä on vuorimänty ja päädyssä joku kuusama. Toisessa päädyssä on syyshortensia. Näiden väleissä kavaa sitä sun tätä perennaa, ukonhattua, unikkoja, suikeroalpia ja tulppaaneja. Tuli kyllä ihan siisti kun sain kantattua ja yllättävän paljon sieltä lähti rikkaruohoakin. Olen yrittänyt erottaa tämän kukkamaan seinustasta ja seinän ja kukkamaan väliseen tilaan olen laittanut katekankaan päälle hiekkaa ja kiviä. Tosin Tokmannilta ottamani katekangas ei kestänyt ilmeisesti aurinkoa ja oli hapertunut ihan paperin ohueksi siitä kohtaa, missä ei ollut kivien peitossa. Nyt siinä on muovia, jotta rikkaruohot eivät pääsisi kasvamaan. Nyt vaan tarvitaan sitten kiviä ja hiekkaa...

Pääsiäisen antimia...

Aloittelinpa betonihommatkin ja valoin vanhat saappaat täyteen betonia! Katsotaan miten onnistuu. Tungin betonin sisään vanhoja rautanauloja pystyyn, jotta tukisivat vähän saappaanvartta. Ihan hauskaa puuhaa tuo  betonin kanssa läärääminen. Meinaan tehdä tuohon ylhäällä mainitsemaani kivipaikkaan betonista palloja tai jotain laattoja. Lintujen uima-allaskin olisi kiva tehdä. Täytyy vaan hakea lisää betonia. Alkaa ensimmäinen säkki loppumaan. Ja toivoa että kesä tulee pian niin ei tarvitse läärätä sisällä! Tosin tein hommat pihalla, saappaat toin sisälle kuivumaan.

Sibylla se jaksaa kukkia!
Isäntä lähti reissuun pääsiäiseksi ja minä olen ollut itsekseni kotosalla. Välillä tekee hyvää olla erossa ja nauttia yksinäisyydestä. Tosin olen rampannut kavereilla ja puuhannut sitä sun tätä. Pessyt pyykkiä ja laittanut ruokaa. Tänään kävin kaupalla kun totesin, ettei minulla ollut yhtään suklaamunia. (niitähän ei enää ole, jotka oli varattu virpojille ja taisi kadota parempiin suihin kun virpojiakaan ei tullut...) Tein hyvää salaattia itselleni ja ostin kissoille alesta lihoja. Niitä sitten pilkoin ja sekoittelin jauhettuun siipimassaan. On taas moneksi päivää purtavaa mirreille pakastimessa.

Ystävä kävi kylässä ja kahviteltiin ja parannettiin maailmaa. Sainpa muutaman hyvän idean puutarhaankin häneltä. Kiitosta vain! :) (nyt enää tarvitaan se kesä, puutarhamyymälä ja rahaa!) Kiva kun on ollut seuraa vaikka onhan täällä kissitkin!

Nyt on niin, että kaikki kanit lähtevät uusiin koteihin. Päätin, että niin on parempi kun eivät mitään sylilullukoita olleet alun perinkään. Pääsevät nyt sitten hyviin koteihin. Meidän kaniaika oli ja kohta se on ohi. Lähetinpä taas huvikseni kyselyä mitä tällä kertaa vaaditaan kesäkanoihin... ;) Josko meillä joskus vielä on kanoja... Katsotaan!

Nyt kissoille iltaruokaa, vähän jumppaa ja unille. Iloista pääsiäisen jatkoa!

3 kommenttia:

 1. Tuo betoninen lintu-allas voiskin olla hyvä idea, pistän korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Raparperinlehdestä voi tehdä tai muotilla. Kaikkia ihania ideoita olis niin paljon!

   Poista
 2. Betonisaappaat on ihania, mulla on omat vasta kuivumassa! :)

  VastaaPoista