tiistai 5. toukokuuta 2015

Hääpäivän mietteet


Noin 10 vuotta sitten alkoi minun ja isännän yhteiselämä. Tasan 8v sitten menimme naimisiin kuta kuinkin tunnin päästä seisoa tönötimme alttarilla kaksin. Tuohon taipaleeseen on mahtunut paljon vastamäkeä, haasteita ja vastoinkäymisiä. Mutta myös iloa, kasvua ja rakkautta. Oppimista itsestä, oppimista toisesta. Oman heikkouden myöntämistä, omien haavojen havaitsemista ja parantumista. Sinnikkyys palkitaan aina, tavalla tai toisella. En halua tästä postauksesta mitään lässynlässyn kiiltokuvapostausta. Elämä ei ole sellaista eikä avioliitto ole ainakaan meidän kohdalla ollut sellaista. Jokainen avioliitto on varmasti erilainen ja jokainen suhde uniikki. Ei niitä oikein voi verrata toisiinsa. Voi vaan kertoa oman kokemuksensa.  Tämä on minun.

Kasvihuoneessa kukkii jo!

Vaikeuksien kautta voittoon kuvastaisi tätä päivää, olotilaani ja tätä hetkeä. Elämään pitää tarttua ja parisuhdetta hoitaa, luoda yhteyttä ja tietä toisen luokse aktiivisesti, itse, eikä odottaa että vain kaikki loksahtaa kohdalleen tai että toinen ottaa sen ensimmäisen askeleen. Joskus se polku voi olla umpeen kasvanutta ryteikköä, toisinaan neulasten peittämää, pehmeää ja helppokulkuista. Toisinaan tarvitaan ulkopuolista opastajaa, että löytää jälleen tien. Se on rohkeutta ja viisautta, turvautua apuun silloin kun sitä tarvitsee.

Parhaimmat hääpäivälahjat! Onnenpensas ja purppuraomenapuu.

Meillä on isännän kanssa traditio, jonka aloitimme viime vuonna. Joka hääpäivä käymme paikallisella taimistolla ja ostamme jonkun taimen. Viime vuonna se oli karhunvatukka, nyt mukaan lähti purppuraomenapuu ja onnenpensas. Saapa nähdä kasvaako tuo kasvimäärä joka vuosi! Jokatapauksessa, parhautta! Parhaimpia lahjoja mitä voi olla. Jotakin kasvavaa, kauneutta ympärille luovaa, elävää. Parempaa kuin leikkokukat. Tykkään.Iloa viikkoonne, jokaiselle <3 Minä jatkan vielä niiskutusta ja viikkokin on kiireinen työmaalla. Ei se haittaa kun on hyvä pössis! Elämä on lahja, joka päivä. Tänäänkin!

7 kommenttia:

 1. Hyvää hääpäivää! Kaunis tapa muistaa toista kasvilla, kauneus vaan lisääntyy joka vuosi.

  Avioliitto on pitkälti tahtomista, tahtoa olla yhdessä.
  Silloin kun kopassa on enemmän plussia kuin miinuksia pitkällä aikavälillä suhde voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkin pidän erityisesti tästä uudesta traditiosta. 8) Avioliitto on nimenomaan tahtomista. Sit se joskus yllättää aika kivan positiivisestikin <3

   Poista
 2. Viisaita sanoja <3 Onnittelut teille! Traditionne on oikein kiva! :) Mäkin ostin just onnenpensaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks juu! :) Jatkukoon traditiomme pitkään ja hedelmällisenä :D Onnea meille onnenpensaiden omistajille 8)

   Poista
  2. ps. ostin sen purppuraomenapuun siihen paikkaan mitä näytin sulle tuossa tien puolella johon ehdotit kirsikkaa ;) Sulta sain siis sysäyksen!

   Poista
 3. Myöhästyneet hääpäiväonnittelut Reeta ja miäs. Meillä juhlittiin viime viikolla 23-vuotis hääpäivää ja avioliitto on, no...hieno traditio teillä meillä traditio on ollut voileipäkakun syönti.

  VastaaPoista