sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Reissukuulumiset ja kotikuulumiset

Kukoistaa!
 Heippa!

Olin puolen viikon lomalla Itä-Suomessa. Keli oli kylmähkö, mutta oli seura oli huippua. Teki hyvää päästä vähän eri ympyröihin hetkeksi. Tuli vähän käytyä kaupoissa ja kierreltyä kirppiksiä. Juotua rutkasti kahvia ja syötyä hyvin. Onnistunut irtiotto siis. Isäntää velvoitin tietysti lähettämään pihasta joka päivä kuvia kännykällä, jotta en missaa yhtään uutta avautuvaa kukkaa. En missannut.

Tulppaanit avautuvat.

Tänään heitettiin pottu maahan isännän kanssa. Jatkan kateviljely harrastusta. Aika hyvin paksu kate on pitänyt rikkaruohot. Laitettiin kolme vakoa pottua. En tiedä mitähän lajiketta mahtoivat olla. Pottu tulee ihan itsellään katteen alla. Eipä juuri tarvitse mitään tehdä kuin korjata sitten sato. Toimii. Sipulia olisi tarkoitus myös laittaa, mutta vielä ei niin pitkälle ehditty. Onneksi on vielä joitain päiviä lomaa ennen kesän työrupeamaa.  Kesäkurpat kylvän suoraan maahan tänä vuonna. Siemenet on sentään jo ostettu ja penkki kunnostettu.


Mietin tässä yhtenä päivänä, että olishan se ihan kivaa joku kesä vaan olla. Eikä aina painaa niska limassa duunia. Hienoa kun ehtis joskus keskittymään omaan pihaan ja toteuttamaan niitä omia ideoita ja haaveita pihan suhteen. Ehkä joku kesä sekin tapahtuu...  Saapa nähdä.

Kirsikkapuu on kukassa.

Ilmiöitä vedessä.
Tänään sisustettiin Myrtin terraariotakin, kun vaihdettiin pohjamateriaali pehmeämpään. Myrde sukelsi välittömästi pohjamatskuun ja häntä vaan paistaa. Taisi tykätä kun pääsee taas möyrimään. Meillä oli lehtipuuhaketta, mutta se oli jotenkin liian terävää eikä hyvää möyrimiseen. Lannoittamaton turve taas pölisi niin hitsisti. Nyt ostin eläinkaupasta tuommoista puukuitua, joka ei pölyä ja on todella pehmoista. Siihen pääsee myös kaivautumaan. Pieni pussi olikin tiiviisti pakattu, joten matsku riitti koko terraarioon, vaikka ensin pelkäsin että se ei riittäisi. Myrtti loi myös nahan taas vaihteeksi. Laitettiin ilmankostutin seinään, hyvin onnistui luova prosessi.

Kauas pilvet karkaavat...
Eilen pääsin ystävän kyydillä takaisin kotiin, tänne toiselle puolelle Suomea. Nähtiin matkalla 9 peuraa... Onneksi ei kovin läheltä kuitenkaan. Sen verran myöhään oltiin liikenteessä, että peurat oli tulleet metsistä syömään peltojen laidoille. Joutsenia nähtiin myös. Auringonlasku värjäsi maiseman upean violetiksi ja pilvet oli upeita. Ei tietysti kuvassa näyttänyt yhtään niin hienolta kuin oikeasti.

Iloista viikkoa kaikille! 

1 kommentti:

  1. Kaunista ja vehreää siellä onkin. Tänään kyllä jo lämpeni täälläkin, piti ihan päällystakki riisua pihahommissa :)

    VastaaPoista