torstai 23. heinäkuuta 2015

Viikon kuulumiset

Äiti, väsyttää...
Tuntuu kuin meiltä olisi lähtenyt enemmänkin kuin yksi kissa pois. Niin ovat "vaivattomia" ja huomaamattomia nuo muut kissat. Toki Neko kehrää kuin kone ja tunkee hakemaan hellyyttä. Paljon enemmän kuin ennen. Nukan poismeno on vaikuttanut Nekoon positiivisesti. Ennen se lopetti leikkimisenkin kesken, kun Nukka tuli samaa narua metsästämään. Nyt ollaan leikitty monta kertaa Nekon kanssa. Se tykkää kun huiskan piilottaa maton alle. Sitä on niin jännä sieltä koukkia ja välillä Neko syöksyy kokonaan maton alle itsekin.

Yhtenä päivänä kysyin isännältä, että onko meillä kissoja enää ollenkaan. Kaikki oli tarhassa torkuilla. Kolmelle kissalle ruoan laittaminen ei tunnu missään, vaikka nuo syövätkin 3 krt päivässä raakaruokaa. Ja kukaan ei tunge salamannopeasti toisen lautaselle. Outoa on se.

Huomenna tulee viikko täyteen Nukan poismenosta. Niin vähän aikaa vasta. 

Krooooooh.

Mansikkamaa.
 Kuvista voi todistettavasti nähdä, että edes yhtenä iltana on paistanut aurinko... Muutoin onkin ollut kutakuinkin pelkkää sadetta päivästä toiseen. Eipä ole ollut häävit ulkotyöläiselle tämän kesän kelit. Onneksi kaikkeen tottuu. Saappaat, sadetakki - hiki. Näillä mennään.

Hovijasmike kukassa.
Jonakin päivänä olen jaksanut tehdä vähän pihahommiakin. Tohdin ottaa jasmikkeestakin kuvan, kun yhtenä iltana siimailin pihamaalla hyvän tovin. Sain pelastettua luumupuut "pusikosta" ja marjapuskienkin juurilta sain aika paljon siimattua. Kauheasti kaikki rehottaa ja enemmänkin saisi pihassa tehdä, mutta en ole ottanut kauheasti ressiä pihamaasta. Jotain jos ehtii niin se on aina eteenpäin. Jos ei ehdi niin antaa rehottaa. On muuten jopa pari luumuakin kypsymässä tänä vuonna. Mansikoita on tullut joka päivä vähäsen. Etenat tosin vähän verottaa. Kohta alkaa vadelmienkin poiminta. Kun nyt tulis poutaa. Viinimarjoja tulee kivasti, samoin karviaisia. Jos saisi enemmän nyt pakkaseen marjaakin. Mustikkaankin haluaisin mennä. (missä välissä...) 


Luumupuut!
Tomaateissa on raakileita ja samoin kesäkurpitsat kasvaa hyvää vauhtia. Jee. Eilen viritin verkon herneille kasvimaalle, saavat kiipeillä sitä ylös. Vähän oli lehdissä reikiä, joku on käynyt mussuttamassa. Pensaspavut eivät itäneet lainkaan. 

Ainakin kasvihuoneessa kukkii...

Huomenna perjantai. Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Saishan tuo paistaa aurinko vähän enemmän, vaikka ei meillä ole vielä paljoa satanut.
  Tuo pelargoni pistää mun silmään, on aivan upea! Ja mulla ei kuki nekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakunnassa on tullut vettä enemmän kuin laki sallii. Nytkin sataa taas kerran... Pelargonit kukkii kasvihuoneessa, pelastin röntit hautausmaalta. Olisivat menneet roskikseen. Nyt kukkivat komeasti!

   Poista