perjantai 28. elokuuta 2015

Kaikenlaisia näkökulmia

Näkökulma taivaalle pihamaalta.

Tein pihahommia kotosalla perjantain kunniaksi. Hienon sään pukkasi, vaikka töissä satelikin vielä. Siirsin mahonian kituuttamasta tuolta vaahteran vierestä alppiruusun vierelle. Katsotaan viihtyykö siinä paremmin. Kitkin vähän kukkapenkkejä. Oikeastaan aika paljonkin. Istutin syyshohdekukan alun perennapenkkiin. Töistä sain punaista syysleimua. Sitä istutin kolmeen eri paikkaan. Totesin, että tarvitaan lisää syyskukkijoita pihamaalle. Nyt niitä olen saanut! Hyvä mieli tästä. Toivotaan, että kaikki lähtee kasvuun. Nyt on ainakin kosteutta maassa kun on sadellut.  

Työnäkökulma.

Penkki tuijan siimeksessä.  Uusi näkökulma tämäkin.
Haaveilen terassista tai oleskelualueesta pihamaalla, jonne saisi keinun ja puutarhakaluston. Ehkä pergola tai joku paviljonki? Ensi kesän hommia lienee se. Paikkakin on avoinna. Kissoilla on kyllä oma terassi mutta ihmisillä ei! Hah. Ehkä menen sinne kissojen terassille sitten istuksimaan? 

Söpöysnäkökulma.
Olen miettinyt tuota vattumaan kohtaloa, kun en tykkää siitä lehtokotiloinvaasiosta ja muutenkaan siitä siivottomasta pusikosta, joka tuo vatukko on. Ajattelin, että jos vetelisi vesakkoterällä selkeästi vaan pari riviä vattuja ja välit puhtaiksi. Keväällä ajelisi sitten ruohonleikkurilla väleistä. Muodostuisiko tästä pikkuhiljaa rivi? Ehkä, ehkä ei! Kuitenkin vattua olisi aivan riittävästi vaikka sitä olisi puolet vähemmän mitä nyt. Hoidettuna ja helpommin poimittavissakin saataisiin varmasti yhtä paljon satoa. Tai sitten siirrän taimia valmiiseen penkkiin ja vedän koko pusikon alas. Vaihtoehto sekin. 

Karhunvatukkanäkökulma?
Istutin kuitupellavaa yhteen kohtaan kasvimaan viereen pellolle. Siitä ei ole nyt kuvaa. Ajattelin jo, ettei se mitiään sieltä nouse, mutta niinpä vaan oli noussut. Keräsin niitä maljakkoon. Kivan näköisiä mykeröitä ja sininen kukka. Voisi vaikka kuivattaakin. 

Hyvältä näyttää. Tykkään.
 
Vanille Fraise on kukassa.
Tämän kesän puutarhuroinnit alkaa olla paketissa. Omassa pihassa vielä jatkuu, mutta työmaa vaihtuu jälleen opetuspuolelle. Onhan se kyllä haastavaa orientoitua pitkän työkesän jälkeen taas aivan erilaiseen, luovempaan juttuun. Mutta uskon että kankeus helpottaa kun pääsee alkuun. Voi ainakin täysin hyvällä omallatunnolla sanoa tehneensä töitä kesän. Talvella se voikin olla vähäisempää. Mutta on sekin kivaa, jää enemmän aikaa tehdä muita juttuja. Jaksaa ja ehtii taas harrastaa liikuntaa yms. Mukavaa sekin. 

Kissan näkökulma. Ruusut on nyt alkaneet kukkia!

Rentouttavaa viikonloppua kaikille. Tehkää jotain kivaa, syökää hyvin ja levätkää <3

2 kommenttia:

  1. Ai, kuiva lukea, että on muillakin vattumaan kanssa tekemistä. Meilläkin on hirveä lakoontunut pusikko, jonka aioin vetää tasaseksi, vai koettasko jättää pari riviä kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on todellakin tekemistä. Sulla on samat aikeet kuin mulla! Meinasin raivata koko pusikon alas, mutta jos jättäisi jonkun rivin näköisen siihen! Ajelisi ruohonleikkurilla ympäriltä vaan... Suunnitelma ;)

      Poista