perjantai 18. syyskuuta 2015

Kaikki puhuttelee


Tänään tuli tämmöinen harmaa sadepäivä. Olen päässyt vähän niin kuin yli siitä syys-ahdistuksesta. Syksy tulee, elämä jatkuu ja kaikki ei ole ehkä niin kamalaa kuin luulin. Tunne-elämä on näköjään taas aika ailahtelevaista meikäläisellä. Olen aika tukossa kaikesta mielipiteiden tulvasta jota pukkaa sosiaalisessa mediassa ja kaikkialla. Kaikesta pitää saada sanoa oma mielipiteensä ja pitää osata olla jotain mieltä, niistäkin asioista joista ei tiedä mitään. Kauhea väsymys iskee. Too much information!


Kuitenkin, lähdin tänään lenkille aamupäivästä kun heräsin päänsärkyiseen oloon ja tuntui, että on pakko saada raitista ilmaa. Sadetta pukkasi, mutta laitoin uuden sadeasun! Hyvin piti vettä. Lenkkarit vähän kyllä päästi vettä läpi loppuvaiheessa. Alkoi satamaan vasta puolivälissä lenkkiä oikein kunnolla. Sadeilmallakin on tunnelmaa! 


Eihän siitä lenkkeilystä meinannut tulla mitään, kun kaikki puhuttelee. Harmaus puhuttelee. Pellot puhuttelee, linnut puhuttelee, puhelinlangat puhuttelee, kurainen tie pellolle puhuttelee. Piti ikuistaa vähän kaikkea kuviksi. Olen kiitollinen siitä, että näen kauneutta ympärillä. Jonkun mielestä rumuudessakin. Että maa ja muta ja kura voikin puhutella ihmistä. Ajattelen, että se on Jumala joka puhuttelee luonnon kautta. Olen aika-ajoin kärsinyt paljonkin siitä, että tunne-elämä on niin vahvaa. Silloin surut ja melankoliakin puskee voimakkaana päälle ja pienetkin vastoinkäymiset voi tuntua valtavilta vuorilta. Kuitenkin, herkkyydestä on hyvääkin, näkee ja kokee kauneutta ja luontoa vahvasti. Pystyy asettumaan muiden ihmisten asemaan. Tärkeintä kai olisi se, että hyväksyisi itsensä sellaisena kuin on. Ei yrittäisi muuttaa omaa persoonaansa joksikin muuksi.

Olkaapa tänään omia itsejänne!

4 kommenttia:

 1. Voi Reeta, sinäpä sen sanoit - herkkyydestä on välistä haittaa mutta taas joskus hyötyäkin. Ja mieluummin olen herkkä ja yliherkkäkin kuin kova ja tunteeton. Olemme juuri tällaisina täysin Jumalalle kelpaavia - miksi emme olisi sitä toisillemmekin!

  VastaaPoista
 2. Syksy ei ole minustakaan sellanen johon ikkään tottuu,se synkistää mielen,mikään ei tunnu miltään ja eikä oikein tule mitään tehtyä,pimeä aika tekkee sen :(.
  Täällä sataa nyt todellakin rankasti vettä,oon pähkäillyt,jotta tuonne pitäis päästä lenkkeilee,olen tottunut,sadevaatteet vaan päälle ja baanalle,,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ulkoiluvarusteet auttaa... On siinä syksyssä hyvääkin kun vaan kiinnittää siihen huomiota. Pimeys kyllä vaikuttaa ihmiseen, se vaan on niin!

   Poista