torstai 24. syyskuuta 2015

Puolukassa, kellarin puunaus ja muuta pientä

My shiny boy!

Siivosin kellarin. Se on sellainen joka syksyinen homma, jota viivyttää viimeiseen saakka. Itäneitä perunoita, yksi pelargonian raato ja sellasta kamaa sieltä lähti pois. Tulipa hyvä fiilis, kun sain portaat ja lattiat harjattua ja maton kopisteltua! Siisti kellari.  Tänä vuonna ei taida paljon tulla mitään täytettä kellariin. En ole tehnyt hilloja ja perunaakin oli niin vähän, että se on jääkaapin viileäosastolla. Tein kyllä lohkoperunoita ja muussia. Vielä riittää perunaruokiin perunaa. Muutama sipuli pitäisi vielä nostaa maasta. Nekin menee pannuhuoneeseen kuivumaan. Korjailin jo vähän pihamaalta keramiikkaa kukkapenkeistä talvisuojaan ja ämpäreitä ja kukkaruukkuja katon alle. Vielä pitäisi tyhjentää komposti...

Vallilan uutta mallistoa?
Meillä olisi tiedossa pienimuotoista remppaa tässä lähiaikoina. Keittiöön olisi tarkoitus laittaa astianpesukone ja samalla varmaan vaihdetaan tasot uusiin. En oikein tiedä tehdäänkö kaapistoille jotain, ainakin alakaapit joutuu fiksaamaan pesukoneen tieltä, joten samalla laittaisi siihen uudetkin. Toisaalta, rintamamiestalo, jotain vanhaa henkeä olisi kiva säilyttää. Värimaailmaksi haaveilen musta/valko/keltaista! Jos maalaisi alakaappien ovet sitruunankeltaisiksi? No joo, katsotaan mitä tästä tulee ja miten laajaksi/suppeaksi homma osoittautuu. Vielä ajatukset on aika utuiset. 

Puolukkametsässä törmäsin...
Kävin kerran puolukassa ja tapasin siellä kyyn. Sanoin anteeksi ja vaihdoin toiseen kohtaan keräämään puolukoita. Kyy sihisi ja meni menojaan. Erosimme sovussa. Nyt ei ole ollut oikein keliä mennä puolukkaan. Vaadin aurinkoista säätä! Haaveilen termarikahveista metsässä. Itsehän en juuri syö puolukkaa, mutta minulla on pari ihmistä joille olen luvannut kerätä puolukkaa. Ja tykkään olla metsässä.

Viikko taas loppupuolella. Mihin nää päivät menee?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti