keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Yhteenveto lomasta

Heips!

Vietin vajaan viikon lomaillen kotiseudulla. Lomailuun liittyi lenkkeilyä metsässä, hiukan mustikassa oloa (hirvikärpäsiä...) koirien rapsuttelua, ihanien ystävien näkemistä ja yhden vauvan hoitoa, suklaakakkua ja kahvetta ja hiukan shoppailuakin. Joten mitä parhain lomanen. Oli kiva, että ehdin vielä tämänkin kokea kesällä. Ilmatkin oli kohtuulliset. Ja ystävät ja sukulaiset tekivät lomani <3

Metsässä.

Mustikoita oli vielä paljon metsässä ja puolukoitakin oli tulossa runsaasti. Saatanpa eksyä vielä puolukkaankin, vaikka en itse syö puolukkaa. Kerään jollekin toiselle :) Metsässä on mukavaa. Vaikka meidän pihassa on vähän niin kuin metsää, niin salaa haaveilen, että tästä olisi suoraan kulku metsään missä vaellella. (ehkä mun pitää tehdä pellolle sellainen, metsä?!) 


Koirakuumehan siinä pukkaa kun lenkkiseurana on kaksi karvaista otusta, jotka pinkovat intopiukassa pitkin metsää vapaina. Hienoa oli näiden kanssa olla lenkillä. Ja mikäs sen parempaa kuin koira, joka ymmärtää mitä sille sanoo, odottaa kun pyytää odottamaan ja noutaa kun pyytää noutamaan :) Kiva, että saa elää koirallista elämää toisten ihmisten lemmikkien kautta, kun ei sitä omaa koiraa ole eikä taida voida tullakaan. Kotosalla tomaatit punertaa komeasti kasvihuoneessa. Kävin niitä keräämässä jo ja syötykin on. Hyviä ovat. Ensi vuonna ostan isot, valmiit taimet kuten tänäkin vuonna. Ehtii tomaatit kypsyä ja saan satoakin. Kesäkurpat on olleet pettymys, etanat ja kotilot ovat suurimman osan vetäneet napaan. Nyt reissun jälkeen kävin katsomassa niin vasta nyt oli pari isompaa tulossa. Käyn ne tänään pelastamassa, ennen kuin etanat syö nekin.
Lenkkiseuralainen. Stells <3

Myrtin nenu!
Istutin muuten tuonne kasvimaan laitaan kuusi saskatoonin taimea! Yksi tuttu niitä kasvattelee ja ajattelin jo aiemmin, että olisi kiva laittaa niitä kasvamaan. Tekevät hyvin marjaa, joka ei ole niin väkevää kuin aronia, mutta todella terveellinen. Käänsin maata sieltä tyhjästä kohtaa peltoa (jossa oli se pressu rikkaruohoja tappamassa, kunnes myrsky lennätti sen hittoon) ja sekoitin hiekkaa ja vähän säkkimultaa maahan. Sinne taimet ja päälle sanomalehti + kuorikate. Taimet on tosi pieniä, avojuurisia, mutta eilen kävin kastelemassa, niin näyttivät oikein terhakoilta.

Maa-artisokat on varmaan kolme metriä pitkiä. Ihan tajuttoman kokoisia! Kasvavat ihan itsellään ja hoitamatta. Mukuloita saa sitten meiltä, jos haluaa omalle pihalleen. Hyvää keittoa niistä tulee, tosin meikäläinen herkkävatsaisena ei voi kovin paljon syödä.

Viikko puolessa, iloista loppukesää kaikille!


4 kommenttia:

 1. Kivalta vaikuttaa sun loma olleen! Kyllä metsässä sielu lepää ja ajatukset liitää vaikka missä sfääreissä :D
  Maa-artisokkaa näyttää tulevan. Saa nähä kerkiäisivätkö kukkia. Tomaattia en ole saanut kypsäksi vielä, jos ei tuolla kaapin päällä ole vahingossa kypsyneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntu kans alkuun, että tomaatit ei kypsy ollenkaan mutta nyt on punastuneet nekin. Kyllähän ne sisälläkin voi kypsyttää. Joku viisas sanoi että pimeässä kaapissa? Loma oli kyllä kiva, joskin oisi voinut jatkua vielä pidempäänkin ;)

   Poista
 2. Sama juttu oli mulla tomaattien kanssa, meinasi jo hermo mennä ennen kuin alkoivat kypsyä, mutta ovat kyllä niin hyviä. Tuo eka sulkakuva on ihana, tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl se omakasvattamien tomaattien maku sitten palkitsee :) Kiitos, sulka oli ihan tuollaisenaan metsässä, en sitä mitenkään liikutellut tai asetellut! Ehkä se oli siinä minun löydettävänä :)

   Poista