keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Siivouspäivän välttelyä

Voiko jostain päätellä että on marraskuu? No ei!

Eilen piti olla mun siivouspäivä. Mutta ei sitten ollutkaan kun aurinko paistoi niin ihanasti, että painuin pihalle. Tulikin oltua koko päivä pihalla siihen saakka kun isäntä tuli töistä kotiin! (kävin kyllä syömässä välillä) Tuli sitten haravoitua vielä ja ajettua nurtsi hedelmätarhasta ja tuolta ulkorakennuksen takaa. Tuli siitä nyt kyllä siisti. Täytyy myöntää, että tänä syksynä olen jaksanut varmaan eniten tehdä pihahommia aikaisempiin syksyihin verrattuna. Edelleen lykkään syksyn lehtiä kukkapenkkeihin ja kasvimaalle katteeksi, mutta paljon ollaan kuskattu lehteä tuonne pellon takaosaan "joutomaalle". Maatukoot sinne. Omenapuiden alta kasasin lehdet säkkeihin ja viedään ne kaupungin biojätteen keräyspaikkaan. Eipähän muumiot jää pyörimään tontille. Olen kovin tyytyväinen :)

Siivosin myös autotallin valmiiksi, että kun ruohonleikkuri lähtee talvitelolle niin saadaan auto talliin talven pakkasia piiloon. Se on luksusta kun ei tarvitse raapata ikkunoita aamulla pimeässä ja kylmässä! Laitettiin vielä verkot isännän kanssa pilvikirsikan ja koristeomenapuun ympärille, ettei jänöt tule järsimään. Talvi sais nyt tulla meikäläisen puolesta.

Marraskuun kukkia.
Olen pohtinut tässä lintujen talviruokintaa, aloittaako vaiko eikö. Siihen kun pitää sitten sitoutua koko talveksi ja siemenen kulutus voi olla runsastakin. Eilen kuitenkin pesin hyväksi sekä fasaanien ruokintapömpelin ja tuon roikkuvan ruokinta-automaatin ja laittelin paikoilleen. Isäntä osti mulle uuden talipallotelineen kun orava mussutti muovisen parempiin suihin. Nyt enää mietiskelen, mitä talipalloja kannattaisi ostaa, kun tuntuu että toiset ovat laadullisesti niin huonoja, että ei edes linnuille kelpaa. Onko jollain tietoa tai kokemusta mitkä pallot uppoaa lintuihin eikä jää pyörimään telineeseen? Vai pitäisikö tehdä talipallot itse? Kiinnitin myös tuohon tien puolen telineeseen pari vaahteran oksaa, jotta linnut voi siihen pysähtyä syömisen lomassa. Nyt tuo teline on aika "paljas" kun pihlajaankin tulee muutaman metrin matka. Sitten kun nuo syreenit tuosta vielä kasvaa, niin teline on suojaisampi. Mutta tykkään kun se on lähellä ikkunaa, että näkee hyvin ketä lintulaudalla käy. Pitää kyllä joku tarra tms "pelote" laittaa ikkunaan ettei tintit lennä päin. Elikkä ilmeisesti aion ruokkia lintuja tänäkin talvena.

Tunnelmointia...

Pyhäinpäivän lyhtyasetelma :)

On tullut viriteltyä kynttilöitä ja lyhtyjä sinne tänne. Jotenkin vaan pimeät kutsuu tunnelmoimaan. Serkku kävi kylässä ja Pyhäinpäiväksi väsättiin sitten vanhoista lyhdyistä tuommoinen hieno kokoelma tuonne tien puolelle pihlajaan roikkumaan. Pöllölyhtykin pääsi runkojen keskelle kurkkimaan. Osa lyhdyistä oli vanhoja ja tuulessa osasta oli lasit menneet rikki, mutta viritettiin niihin sisälle lasipurkit, ettei kynttilät sammu tuulessa. Pesin lyhdyt hämähäkinseiteistä ja tulipas niistä kivat! Nyt on hyvä paikka polttaa kynttilöitä, näkyy niin ikkunasta itselle kuin naapureille ja tiellä kulkeville. Tämmöistä kaipasinkin pihalle. Eikä tuuli riko kun ovat ketjuilla hyvin kiinni oksissa.


Eipä tässä muuta. Nyt tarttis takertua siihen siivoukseen kun eilen se jäi tekemättä... Hyvää viikon puoliväliä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mä olen luopunut talipallojen ostosta koska ne on aika omituista höhtöä. Joissain paketeissa lukee että "ei sisällä sahajauhoa"! Eli ilmeisesti sitten osa sisältää. :(

  Olen ostanut jo muutamana vuonna ihraa lihatiskiltä, sellainen pala kestää aika kauan kun laittaa niin ettei harakat ja varikset saa sitä vietyä.
  Muistaakseni sitä piti tilata, mutta ei siinä nyt mahdoton vaiva ollut.

  Meillä on niin isoja ruokinta-asemia että niihin saa kaataa siemeniä ämpärillisen kerralla. Tosin siinä on se huono puoli että joskus ei edes muista koska on siemeniä vienyt kun ne ei tyhjene ihan joka viikko ja sitten onkin ollut pönttö tyhjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän minäkin et talipallojen laatu on aika kakkaa. Ite pitää kaikki tehä! Tulis nyt ensin se talvikin... ;)

   Poista
 2. Löysin sattumalta blogisi Emilien blogin kautta. Kivalta näyttää, liityin saman tien seuraajaksi. Tervetuloa myös minun blogiini http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Minulla on tavallinen omakotitalon piha Pohjois-Karjalassa. Kiva tutustua uusiin blogeihin! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anneli! Kiva kun poikkesit ja kommentoit. Tulen vastavierailulle! :)

   Poista