keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Talvi tuli ja meni...

Pari ihanaa lumista päivää...
 Heippa.

Pari päivää oli ihanaa ja lumista. Nyt on märkää ja pimeää. Ei sitten yhtään houkuttele lähteä rämpimään läpi tuon harmauden työmaalle. Sohva vetää puoleensa magneetin lailla, kuten tuosta alakuvasta huomaa. Kai sitä laskeutuisi mielellään talvilepoon niin kuin karhut. Lilluisi kevyessä unessa yli tämän pimeän ajan. Tosin välillä tuntuu että tässä lillutaan kevyessä unessa ihan muutoinkin... Toisina päivinä ei ole ihan parhaimmillaan. Tietäisi, että voisi panostaa enemmänkin mutta kun ei vaan jaksa/kehtaa/viitsi/kykene/huvita tai jotain. 

Valo!
 
Misan kanssa lepiä ottamassa.

Tämmöstäkin puuhaa!
Blogimaailmassa on kovasti postattu kalkkimaaleista ja niinpä meillekin rantautui ensimmäiset. Ostin ison purkin vanhaa valkoista ja rupesin tuunaamaan. Vielä tarvitsisin vahaa maalin päälle. Kalkkimaali on kätevää, sillä sitä voi alkaa kärsimättöminkin maalari sutimaan vaan suoralta kädeltä huonekalun päälle. Ei tarvita hiomisia eikä paklaamisia. Siitä vaan hommiin! On minulla pieni purkki keltaistakin piristämään. En vielä tiedä mihin sitä laitan. Katsotaan. 

Eilen tarttui kirppikseltä mukaan pienenpieni senkki. Tai lipasto. Tai miksi sitä nyt sanoisi, tuo tuossa alakuvassa. Sanokaa te, mikä se on? Hirveän söpö. En vielä tiedä maalaanko sen. Vähän enkrausta se vaatii, isäntä saa laittaa tasot kohdilleen. Kissat keksi sille kyllä heti käyttöä. Jotenkin räjähtäneellä tavalla hirmu suloinen kaappi. Maksoin siitä 27e. Vielä hakusessa paikka mihin sen laitan.


Viimeaikoina on taas ahdistanut tämä maailman meno. Miksi tuntuu, että kaikki negatiiviset kommentit ja asiat ja uutiset on niin paljon suurempia kuin ne positiiviset? Ja tuntuu että kaikki ikävät asiat, onnettomuudet, luonnon katastrofit, kaikki tuhoava suorastaan vyöryy päälle hyökyaallon tavoin. On pakko säännöstellä esim. uutisten tulvaa, kun ei vaan kykene ottamaan vastaan pahoja asioita/uutisia. Oman mielenterveyden kannalta. Kaivattaisiin vähän sitä iloa ja valoa ja hyvää mieltä. Jotain rakentavaa, ei rikkovaa. Odotan joulua. Josko se toisi jotain iloa tähän hetkeen ja pimeyteen.

Ensilumi kuvattuna makkarin ikkunasta.

Päädyin muuten aloittamaan lintujen talviruokinnan ja ehdin jo täyttämään lintulaudat kun tuli lunta. Tinttejä on käynyt ahkerasti laudalla, kuusitiainen, sinitintti ja talitintti. Näin myös punatulkkuja pihlajassa! Ihania! Tikka on myös säännöllinen vieras. Ostin sitten talipallojakin kuitenkin telineeseen. Tarkoitus on kyllä tehdä itse niitä siemenkakkuja myös. Ekan fasaaninkin bongasin, kyllä ne taas tulee jahka saadaan talvikin ensin!

Iloa ihmisten loppuviikkoon! Jakakaa ympärille positiivisia asioita! :)

8 kommenttia:

 1. Ihana kaappi, olisin itsekin ostanut sen tuolla hintaa!
  Kannattaa suodattaa huonoja uutisia, ihan oman itsensä vuoksi. Pimeä aika masentaa mutta kohta päivät alkavat taas pitenemään. Koetetaan ajatella mukavia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin söpönen? Joo, joulukin piristää :)

   Poista
 2. Meillä on vielä runsaasti lunta, mutta nyt on ihan nollakeli, eli saas nähdä jääkö lunta maahan. Kovin on pimeää. Sinua kissa piristää. - Huomasin, että olenkin jo lukijasi. Tervetuloa vastavierailulle: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet onnellinen kun teillä on lunta! Toivottavasti tulisi tännekin ja pakkasta. Olen käynyt blogiasi kyllä kurkkimassa :)

   Poista
 3. Kiva kissakaappi :) Monenlainen synkkyys kyllä on tänä syksynä ollut ilmeistä. Ihan pääministerin suusta sitä alkoi sataa meidän päälle, jotain "nostamista" kyllä kaipaa, ja aurinkoa.
  Parina päivänä oli jo vähän valoisampaa, kun aurinko paistoi.
  Teeveestäkään ei tule mitään mukavaa, samoja uusintoja illasta toiseen ja muita ikäviä uutisia. Liukkautta ja liikenneonnettomuuksia, niitä se talvi tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Lumen valoisuus vain nostattaisi mielialaa vaikka miinuspuolena tietysti liukkaus. Piikkiä vaan kengän pohjaan ja varovaisuutta autolla ajeluun.

   Poista
 4. Sanoisin kirppislöytöäsi lipastoksi, mutta täytyy tunnustaa, että senkki ei kuulu sanavarastooni... Joku muu saattaisi olla tässä viisaampi.

  Niin on kovasti ikävää uutista. Usein kuitenkin blogien puolella ollaan positiivisella meiningillä, joten niitä voi lukea sitten vastapainoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo senkki on ehkä vähän vieras minullekin. En tiedä tarkoittaako se jotain isompaa kalustetta vai mitä. Lipasto on vallan passeli nimi hänelle 8)

   Poista