keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Draamaa pihamaalla ja rempan autuutta

Meillä tehdään remppaa. Puolet keittiöstä on räjäytetty, kaapit heivattu pihalle ja laatat revitty irti. Nyt laitellaan uutta tilalle. Hieman on tullut takapakkia, kun kaappiemme ovet jäivät leijumaan jonnekin välimatkalle. Nyt ihmetellään missä ne on ja milloin saapuvat. Onneksi rungot voi asentaa ja kaiken muun tehdä valmiiksi. Ja hei, mä saan vihdoin astianpesukoneen! Wihiii! Nyt enää ongelmana on ekologisen konetiskiaineen löytyminen. Vinkkejä?

Nyt ei ole kuvia yhtään, kun ei ole ehtinyt juurikaan napsimaan. (saatte kuvitella mielessänne) Rempasta äkkiä ottanut jotain kuvia ja laitellut "tukijoukoille". Laatoista meillä oli kaksi hyvää vaihtoehtoa, joista toisesta tykkäsin minä ja toisesta isäntä enemmän. Heitettiin kolikkoa ja arpa lankesi isännän hyväksi. Uskon, että laattavalinta on hyvä, vaikkei ollut minun ykkönen. Kakkonen kuiteskin. Ajatuksena oli myös laittaa joku omatekemä koristelaatta mutta jää nähtäväksi ehdinkö saada valmiiksi asti. Nyt ollaan tehty iltaisin remppaa ja onneksi kun vertailupohjana on kylppäriremontti, niin mikään ei voi olla niin paha siihen verrattuna. Ainakaan eteisessämme ei nyt ole hervotonta sirkkeliä. Keittiö on kyllä totaalisen räjähtäneessä tilassa kun kaikki kaapeissa ollut tavara on nyt tasoilla ja jokapuolella ja tiskaaminen erittäin hankalaa. Täytyy sietää epäjärjestystä vähän aikaa.

Nyt on myös erittäin hyvä sauma plokata turhaa tavaraa ja astiamäärää pois keittiöstä. Näkee hyvin mitä oikeasti käyttää ja mitkä tarvekalut vain lojuvat kaapissa vuodesta toiseen. Onneksi mulla on erittäin hyvä taho, joka ottaa vastaan kaikkea kamaa nopealla aikataululla ja laittaa eteenpäin. Ei jää nurkkiin pyörimään. Ja minäkin hyödyn aina tarvittaessa samasta tahosta, jos tarvitsen jotain tavaraa. Saatiin esim. nätti, pyöreä allas uuteen keittiöön. En jaksa yleensä myydä tavaroitani, korkeintaan jotain arvokkaimpia koitan Facessa tai muualla kaupata. Toisinaan saa muutaman euron takaisin päin. Pääasia ettei kama päädy kaatikselle vaan kiertoon ja joku hyötyy siitä. Seurakuntien kirppikset ja kiekkärit on hyviä myös.

Meillä oli muuten draamaa pihamaalla yksi päivä. Katselin keittiön ikkunasta aamupäivällä, kun orava oli kiivennyt tuonne katkaistun kuusen tolppaan. Siellä se nökötti ja heilutti häntää kiukkuisen oloisena. Katsoin tarkemmin ja huomasin naapurin kissan tolpan alapuolella odottamassa että aamupalaorava tipahtaa suuhun! Siitä tuohtuneena marssin yökkärissä pihalle huutamaan "et syö minun oravaa!!". Kissa otti jalat alleen ja lähti. (toim. huom. omat kissamme asuvat sisällä, ulkoilevat tarhassa eivätkä syö oravia) Naapureilla saattoi olla hauskaa jos kuulivat meikäläisen rähinänä. Palasin sisälle ja orava parka kierteli tolpan nokassa pitkään ja koetti tähyillä alas, meinasi lähteä ja sitten palasi taas ylös ja heilutti vimmatusti  häntäänsä. Lopulta se hyppäsi piiiiiitkän loikan cembramäntyyn ja lähti hirmuista vauhtia latvaa kohti. Kissaa ei näkynyt.

Eilen näin myös söpön näyn, kun orava kävi fasaanien ruokapaikalta siemeniä ja piilotteli niitä nurmikkoon aina muutaman loikan päähän. Se kaivoi etutassuilla maahan kuopan ja laittoi siemenet sinne ja haki uuden suullisen tavaraa. Miten orava muistaa nuo jemmat sitten kun on lunta?

Tinttejä käy ruokintapaikalla ahkerasti. Kaura ei maistu, mutta osaavat tonkia joukosta auringonkukansiemenet esiin. Laitoin sitten kuitenkin talipalloja ja nekin on kelvanneet. Vielä pitäisi laittaa jotakin tarroja tai vaikka lumihiutaleita tuohon ikkunaan, ettei tintit lentäisi päin. Rullaverho on puolessa välissä melkein aina, mutta alareuna jää paljaaksi että näkee linnut (ja kissat näkee sisältä katsella lintuja) Ja siihen kohtaan tarvittaisiin jotain tarraa. Tätäkin asiaa olen pohdiskellut jo hyvän tovin mutta en ole toimertunut vielä mitään tekemään.Ostin jo pähkinöitä siemenkakkuihin, mutta meinasin pyörtyä kun kaupassa tutkin kookosrasvan hintaa. Yli 4 € per paketti! Pidin kalliina! Pari pakettia vähintään olisi ostettava, että saa jotain aikaiseksikin.

Eilen näin taas fasaanin pellolla. Vielä eivät ole tulleet pihaan ja ruokintapaikalle. Ehkä sitten kun tulee lunta. Odotellaan. Kiva kuitenkin, että ne on "hoodeilla" eivätkä häippässeet vallan. Saisivat rohjentua pihaankin asti. Mukava olisi nähdä niitä naaraitakin taas.

Eipä tässä kait muuta. Toivotaan pakkasta ja lunta. Nyt on jo hiukan kohmeampaa pihamaalla. Jospa se siitä! Iloista viikon jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Hyvää rempan jatkoa! Talvipuuhia eläimillä. Tänään kuulin työkaverilta, että fasaanin munat ovat oikein maukkaita...

    VastaaPoista
  2. Mukava postaus. Touhua riittää teillä. Remonttihommissa on aina omat haasteensa. Eläinten talvipuuhia on kiva seurailla. Mukavaa joulukuun jatkoa! - Olenkin jo liittynyt blogisi lukijaksi. Tervetuloa myös minun blogiini: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/

    VastaaPoista