tiistai 29. joulukuuta 2015

Kök- kyökki- keittiö- kodin sydän

Allekirjoittaneen taidetta. "Hunting season"
No niin. Olen lupaillut kuvia keittiöstä ja nyt sain ne vihdoin otettua! Rempasta pakko sanoa sen verran, että luovuutta joutui hieman käyttämään kun kaikki tasot ja pinnat ei välttämättä ole niin vaaterissa täällä pirtissä. Kuitenkin kaapit ja kaikki saatiin suoraan hienosäädöllä. Pientä päänvaivaa tuotti myös tuo hellan alla oleva patti, siinä siis lienee betonilaatta joka siis ollut puuhellan alla. Tässä kohtaa lattiassa on kohouma, mutta saatiin siihenkin kamat päälle ihan ok. Eikä silmääkään paljon häiritse.

Kokonaisuus keittiön oven vieressä.

Yksityiskohtaa laatoituksesta.

Laatat valittiin kolikon heitolla tutusta liikkeestä, josta kylppärinkin laatat ostettiin. Luotettiin myyjän ammattitaitoon ja isännän puoli kolikosta voitti. Laatat on hyvät. Ne ovat Imola-merkkiset, italialaiset vuoden 1874- jäljitelmää. Muutamissa laatoissa on tuollaista kuviota tai leimamainen printti. Olen tyytyväinen laattavalintaan, minusta se sopii kivasti talon tunnelmaan. Ei liian räväkkä. Ehkä jopa vähän maalaisromanttinen. Hyvin saisi muunneltua tekstiileillä romanttiseksi sisustuksen jos haluaisi!   

Peltipurkit löysivät paikan!
Tietysti ne pienet yksityiskohdat pitää hioa sopiviksi, kuten pelttipurkkikokoelmani, joka löysi täydellisen paikan kaappien päältä. Samoin värikkäät tuikkukupit! Lienee pölynpyyhkijän unelma. Ehkä heitän tuikkuastiat vaan astianpesukoneeseen sopivin väliajoin. 

Ja myös tuikkuastiat!

Huomatkaa astianpesukone!
Täytyy sanoa, että vetolaatikoihin tuli ihan todella paljon lisää tilaa. Rungot uusittiin siis myös, astianpesukoneen paikallahan oli halkolaatikko, jolle ei nyt ollut käyttöä kun ei ole tulisijaakaan sisällä. (vielä) Kaikille hyllyille ei meinannut löytyä edes tavaraa laitettavaksi! Ihme juttu. Tasot otettiin laminaattia, pinta on tummanharmaa aika hauska, sellainen naarmutetun näköinen. Pappa kun katsoi tasoa niin heitin sille läpän "mitä, kuka on naarmuttanut meidän tasot jo valmiiksi?!" Ja hei, meillä on roskavaunu!

Ja liesi... Sivustassa vitriinikaappi.
Sivustan vitriinikaappi onnistui kivasti sekin. Saatiin tuo tila hyödynnettyä myös. Ovi mahtuu aukeamaan hyvin, vaikka onkin ihan liki ovenkarmia. Ja emännän teepannut siellä köllöttelee. Valaisin on vielä hankinnassa keittiöön, valoa kuitenkin tarvitaan. Lattioille ei tehty mitään ja toinen puoli keittiöstä vielä vanhan mallinen. Kissojen repimät tapetinpalat tuottaa myös päänvaivaa. Vielä en ole keksinyt, miten ne korjaisi. Luonnollisesti en ottanut niistä kuvaa. Ehkä päällystänkin jollain hauskalla vanhalla sanomalehdellä tai keksin jotain villiä niihin kohtiin, jotka kissat on tuunanneet oma-aloitteisesti.

Hyvää viikon jatkoa!

ps. peippoja kävi lintulaudalla. Luin netistä, että pieni osa niistä talvehtii suomessa. Nokkivat vain maasta siemeniä lintulaudan alta. Pähkinänakkelia ei ole näkynyt toistamiseen.

6 kommenttia:

 1. Onnea remontoidulle keittiölle! Kauniilta näyttää. Tuikut ja purkit näyttävät mukavilta kaappien päällä. On se niin kiva asia että keittiö on kunnossa. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tyytyväisiä olemme lopputulokseen ja astianpesukone helpottaa huomattavasti elämää 8)

   Poista
 2. Hyvin sievät laatat!
  Ihana uudistus ja valoisaa!
  Leppoisaa uutta vuotta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentista :) Poikkeanpa Mantelilaaksoon! Hyvää loppuvuotta ja huikeaa uutta vuotta!

   Poista
 3. Kauniit laatat! Kummasti tyhjiin kaappeihin löytyy vaikka mitä tavaraa. Pian on taas kaappitilasta puutetta ;) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, eiköhän sitä täytettä kerry. Tosin kyllä koitan sitä raivatakin veks myös ;) Hyvää uutta vuotta sinnekin! :)

   Poista