torstai 17. joulukuuta 2015

Pähkinänakkeli joululahjaksi!

Mikä se siellä rapisee, tonttuko? (Neko rakas, ilmalämpöpumppu se kyllä oli)

Neko jaksaa ihmetellä ilmalämpöpumppua edelleen, vaikka se on meillä ollut jo vaikka kuinka kauan. Se päästää sellasia sihiseviä ääniä kun asetus muuttuu ja lavat kääntyy. Se jaksaa aina ihmetyttää Nekoa.

Nääh. Äitee yrittää pilata miun joulumielen. Ei se onnistu! Tonttu se oli!
 Tehtiin kolleegan kanssa tuommoisia hauskoja tonttuja. Vähän puuhommaa, vähän huovutusta, ompelua, liimausta. Näitä meni jopa kaupaksi muutama joulumyymälässä! Loput varmaan sujahtelee joulupaketteihin.

"Mittään ei olla tehty!" "Varo Pena, siun silimä irtoo, liima ei oo vielä kuivunu!" 

Whaaa!! Juoskaa veljet! Pukki ajaa meitä takaa!

Fasaanit on täällä! Tänään seurailin ikkunasta taas näytelmää orava vs. fasaanit. On se kyllä rohkea veijari. Hyppii puusta alas ja uhittelee ruokintapaikalla itseään paljon isommille! Sinne vaan änkää väkisin ruokintapaikalle vaikka olisi kolme tai neljäkin fasaania paikalla. Fasaanit on kyllä aika nössyköitä oikeesti. Urokset välillä pöyhistää sulkia niin että ne näyttää isoilta, pehmeiltä palloilta, mutta ei ne kyllä kovin aggressiivisia ole. Ainakaan tähän aikaan vuodesta. (ps. älkää antako yläkuvassa pihamaalla rönöttävän kaapin häiritä, se on rempan peruja ja täytyisi raijata lämpölaitokselle polttoon. Jäi tuonne nurmelle ja tuuli kaatoi sen)

Saa tippua pukkia takasta tai tonttua ovista ja ikkunoista, minähän en tästä liiku mihinkään. Koko jouluna. Paitsi jos on kinkkua.
Juuri pääsin eilen sanomasta lintubongariystävälleni, että eipä näy muuta kuin naakkoja ja tinttejä ruokintapaikalla (ja fasaaneja tietysti) kun talipalloon lehahti pähkinänakkeli! Ylipäätään, yhtäkkiä hirveä määrä erilaisia pikkulintuja kun hetki sitten missään ei näkynyt ristinsielua! Pähkinänakkelia ei ole tässä kaupungissa bongattu vielä laisinkaan! Googlasin heti netistä kuvan, kun lintu lennähti ruokapaikalle. Tuli mieleen, että tuo on nakkeli, vaikka en olekaan mikään kovin haka lintujen tunnistamisessa. Meillä kun tuo ruokintapaikka sattuu olemaan tässä työhuoneen ikkunan alla, niin kätevä äkkiä Googlen kuvahaulla hakea kuva linnusta tuntomerkkien perusteella, jos ei tiedä mikä lintu laudalla on. (nopea nettiyhteys auttaa asiaa, hyvällä tuurilla kuvan saa esiin jo ennen kuin lintu ehtii lennähtää pois!)  Onneksi pähkinänakkeli tuli vielä toisenkin kerran ja sain tutkia rauhassa tuntomerkit ja verrata kuvaan. Kyllä se oli pähkinänakkeli! Nyt olen ihan onnesta soikeana ja kyttään silmämuna kovana ruokintapaikkaa, josko kaveri tulisi vielä uudelleenkin. Mikä joululahja <3

2 kommenttia:

  1. Oi kun kivat kissat ja tontut... Lintujen bongaus on kyllä kiva, varsinkin jos työpöytä on siinä ääressä, mistä näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu :) Ainoa huono puoli on, että lintulauta on lähellä ikkunaa. Pidänkin rullaverhon aina aika alhaalla ettei linnut lentäisi ikkunaa päin.

      Poista