sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Retkellä


Lähetiin Isännän kanssa retkelle. Mentiin soidensuojelualueelle. Käytiin lintutornissa katsastamassa auringonlaskua ja päädyttiin edellisten retkeilijöiden nuotion jämälle. Siitä oli hyvä elvyttää uusi tuli. Juotiin kahvetta kuksista. Oli muuten juuri sopivaa eikä polttanut suuta. Pipareita oli kastamisena. Otin kuvia uudella puhelimella jonka sain syntymäpäivälahjaksi! :) Pakkanen nipsi poskia.Joessa virtasi hyhmäistä jäätä, joka piti ääntä hankautuessaan tuohon reunan jäähän. Kuuntelin kyykkysilläni pitkän tovin jään juttelua. Joutsenet huusivat ihan hulluina jossain tuolla järven takana. Nähtiin yksi aura joka laskeutui kauemmas, mutta ääntä riitti. Tuntui että ne yllyttivät toinen toisiaan kaakattamaan kovemmalla äänellä. Hienoja maisemia kuitenkin, vaikka valoa ei kovin pitkään riittänyt. Lähdettiin hiukan viimetipassa liikenteeseen, aiemmin olisi pitänyt. Kuitenkin, hyvä reissu. 


Nyt vähän rehellistä salaattia jouluruokien päälle. Kylläpä maistuukin hyvälle. Herneet on likoamassa, hernekeittoa huomiseksi. Vuosi lähenee loppuaan. Hyvä niin.

5 kommenttia:

 1. Kävin kuvailemassa jäitä tänään jokirannassa. Se ääni on mahtava. Ylipäänsä luonnon äänissä on ihan erilaista voimaa kuin ihmisen tuottamissa äänissä.

  Pitäis vissiin itsekkin mennä retkelle. Alkoi tehdä mieli nuotiomakkaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mä oon aina tykännyt ottaa kuvia jäistä. Välillä on niin kauniita herkkiä pitsireunoja, toisinaan kunnon möhkäleitä jäätä. Notskimakkara on jees!

   Poista
 2. Kiva retki on teillä ollut. Kauniit kuvat. Niin se vuosi lähenee loppuaan, mukavaa loppuvuotta sinulle! Minä olenkin jo blogisi lukija. Tervetuloa vastavierailulle! Minulla on tavallinen omakotitalon puutarha Pohjois-Karjalassa.

  VastaaPoista
 3. Hieno retki! Minusta on aina keväällä hienoa kuulla jäiden helinää. Kiva sitä on kuulla jo nytkin. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista