maanantai 25. tammikuuta 2016

Terraarion sisustus ja muuta höpinätä

Terve.

Rupesin ihmettelemään tätä blogin fonttia, näyttää ihan kivalta kirjoittaessa mutta ikävältä ruudulla. En sitten tiedä mistä se johtuu... Näyttääkö teidän silmään vaikealta lukea nuo aiemmat postaukset? Heittäkääs kommenttia. Entä tämä? Onko parempi? * Edit. Muokkasin vanhempien postauksen fontteja kivemmiksi. Toivottavasti on parempi lukea :)

Tilasin Myrtin terraarioon hamppukuitua pohjamateriaaliksi. Olen käyttänyt ennen sellaista Snake Bedding- nimistä jotakin kuitua, joka on todella pehmeää käteen ja hyvää, mutta kallista. Nyt ajattelin koettaa hamppua, se olisi kotimaista ja edullistakin. Antibakteerista, hyvin hajuja imevää, mietoa tuoksultaan jne. Tuo on karkeampaa käteen kuin se snake bedding, mutta en usko että on liian karkeata. Puuhake kun sai Myrtin suomut törröttämään, kreatiini hankautui pois kun alusta oli liian karkea. 

Katsotaan mitä Myrtti tykkää kun palailee talvilevolta asuntoonsa. Terraario odottaa nyt höyrypesurilla desinfioituna ja sisustettuna. Tilasin yhdeltä tutulta käsityöläiseltä Myrtille kivisen luolan/ pesän. Se sijoitetaan vielä tuonne tuohirullien taakse, jossa nyt pilkottaa tuo turkoosi kukkaruukku. Laitettiin pohjamateriaalia aika reilusti kun Myrtti tykkää möyriä aina kuivikkeen alle.

Sisustusta.

Tuohirullat.
Tein kahvakuulatreeniä tänään, jotta niskahartia ei tuosta jumiutuisi enempää. Hiihto tuntui auttavan mutta aamulla oli taas olo, että pää tulee kipeäksi. Se on yleensä minulla ensimmäinen merkki siitä, että hartianseutu on jumissa. Silloin ei tahdo lempeämmät keinot auttaa, vaan tarvitaan jotain kunnon liikuntaa ja väliin venytystä ja palauttavaa. Nyt on luvattu vesikeliä, joten saapa nähdä jäikö hiihtokelit siihen. Äääh! 

Kekkerit lähestyy. Tänään vähän siivoilin ja ripustin tauluja seinälle. (tai siis tein siivousta edeltävää raivausta... eh) Olen pitkään jemmaillut noita omia taulujani tuolla työhuoneessa kun en keksi mihin saisin ne hienosti esille ja mitkä sopisivat yhteen jne. Nyt otin naulan ja vasaran kouraan ja löin nauloja seinään ja ripustin taulut näkyville! Tuli ihan kiva. Aika paljon sijoitin tauluja portaikkoon ja yläaulaan. Oli sopivaa seinätilaa siinä kohtaa. Vähän alkaa olla ongelmallista saada kaikki taulut mahtumaan johonkin. (Pitääkö ruveta remontoimaan poskiullakosta ateljee? )  

Loppuviikosta pitäisi vielä leipoa ja siivoilla ja valmistella juhlia. Kivaa. Vähän kyllä jännittää onnistuuko leipomukset jne. Onneksi isännällä on meistä jauhoisempi peukalo ja hän saa hoitaa suurimman osan tarjottavista.  Onhan tässä viel tekemistä ennen kekkereitä ja järjestettävää. Kuitenkin, mahtavaa saada ystävät ja tutut yhteen! 

Uutta viikkoa putkeen! Iloa teidän alkuviikkoonne! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti