lauantai 20. helmikuuta 2016

Ulkorakennuksen siivousta


Tänään tuli, ekaa kertaa tänä keväänä, fiilis, että on pakko päästä tekemään jotain pihalle tai edes puuhailemaan jotain. Siivosinkin sitten vanhan saunan, jonne ei edes ovesta sisälle päässyt. Kaikenlaista roinaa oli tullut tupattua sinne, joten ei kun hommiin. Meillähän on siinä saunaneteisessä vanha jääkaappi, joka toimittaa työkalukaapin virkaa. Järjestelin sinne kaikenlaisia naularasioita, sekatöörejä, kuokkia yms kamaa. Varmaan pari jätesäkillistä muoviruukkuja ynnä muuta rohjoa lähti roskikseen ja nyt taas pääsee vanhalle saunallekin. Saanpahan haettua kukkaruukkuja sitten kun multien vaihto on ajankohtaista. 

Hauska lumikuorrutus kukkapenkin reunuspuilla.
Käänsin kompostiakin taas ja ilokseni totesin, että se oli kaikessa hiljaisuudessa alkanut käymään. Minullahan ei siis ole lämpökompostoria, vaan kippaan koko talven biojätteet tuohon tavalliseen kompostoriin, jossa ne kyllä talvella jäätyvät, mutta keväällä se alkaa pöhisemään omia aikojaan ja vajuu taas. Tuntuisi kamalalta heittää biojätettä sekajätteen joukkoon. Yksi päivä pohdiskelin montakohan suodatinpussia meiltä tulee vuodessa ja mietin, että onkohan siinä mitään järkeä, että keittää yhden kupillisen kahvia ja heittää suodatinpaperin mäkeen. Sitten kuitenkin ajattelin, että meneehän ne onneksi kompostiin ja sitten pihamaalle. Takaisin kiertokulkuun. Ei sentään kaatopaikalle. Se ajatus tuotti minulle iloa sekä mielenrauhaa. 

Ystävän pihalta napattu kuva.
Jonkin verran oksia oli tippunut puista. Osa oli jäätynyt maahan, joten ei siinä vielä päässyt juurikaan oksia keräilemään tai mitään "pihahommia" varsinaisesti tekemään. Omenapuita olisi varmaan jo voinut nipsiä, mutta en vielä ryhtynyt siihenkään hommaan. Ehtiihän tässä vielä.

Sen verran sain tehtyä, että haravoin ja harjasin tuolta fasaanien ruokintapaikalta auringonkukan kuoret pois. Sangollinen niitä tulikin. Heivasin ne tylysti tuonne pellon laitaan, kun siinä oli vielä ihan hyviäkin siemeniä. Kaivelkoot naakat sieltä syötävät esiin.

Ollaan tässä hiukan mietitty, että otettaisiinko kesäkaneja. Siis sellaisia, jotka voisi syksyllä palauttaa kotiinsa ja niitä saisi kesän hoidella. Tänään siivosin sitten kanilankin osittain. Sen jälkeen kun omat kanit lähti, olin jotenkin masiksessa siitä kanihommasta, enkä jaksanut edes kunnolla siivota häkkejä. Otin vain isoimmat pois. Nyt harjasin pesäkopit ja häkit ja ovet kunnolla. Olisipa kiva, jos saisi kesäksi asukkaita kanilaan ja taas vähän eloa sinnekin.

Nyt täytyy tehdä keikka kierrätyspisteelle. Löysin romumetallia, lämpölaitokselle vietävää puutavaraa, pahveja yms roinaa, mitkä pitää saada pois tontilta. Kummasti kertyy nurkkiin kaikkea rojua. Keittiörempankin jäljiltä on vielä kierrätettävää jätettä. No, pikkuhiljaa.

Iloista viikonloppua!

ps. pähkinakkeli teki taas paluun!

2 kommenttia:

  1. Hienoa kun kierrätät niin tehokkaasti. Me ostimme viime kesänä lämpökompostorin ja se on ollut oikein hyvä hankinta. Kyllä kierrättäminen on huippujuttu! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrättäminen on kivaa, samoin kompostoiminen 8)

      Poista