keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Jokimaisemaa ja kylvöjen (epä?)onnistumisista

Heippa.

Käytiin eilen isännän kanssa huristelemassa ja poikettiin yhdellä lintutornilla. Hienon keväistä keliä oli, joskin kylmää. Otin kuvia jäästä ja vedestä. Jotenkin jaksaa inspiroida tuo auringon valo jään pinnalla ja heijastukset lumesta. Niin hienoa taidetta luonto meille tarjoilee! Tässä vähän kuviakin.

Kylvöksistäni ovat pintaan nousseet basilika ja timjami sekä ruusupapu. Kvittenissä, pelakuussa eikä samettikukissa näy vielä mitään eloa. En kylläkään tiedä myöskään siementen kunnosta, liekö liian vanhoja. No, odotellaan vielä. Nuo kiinanruusutapit ovat säilyneet toistaiseksi hengissä. Josko ne vaikka juurtuisivat. Näyttää kyllä vedessäkin olevat juurtuvan. Hukuan pian kiinanruusuihin. (eli jos tarvitset kiinanruusun alkua niin täältä saa lähitulevaisuudessa tulla hakemaan!) Ruusupavut kasvaa vauhdilla. Missähän säilön niitä kesään asti...? Pitää laittaa omiin ruukkuihinsa ja istuttaa syvempään. Malttakaas nyt! (vai pitikö noin sanoa itselleen...?) 

Ruusupavut.
Suivaannuin vuorimännylle, josta oli yksi oksa tuonne naapuriin päin ärsyttävästi nojallaan. Sitä piti aina kumarrella, kun nurtsia ajoi tuosta. Otin sahan käteen ja kävin vähän parturoimassa. Kauhea oksa siitä irtosikin ja muutenkin tuli vähän skrätsättyä. Nyt pitäisi päästä kasvihuoneellekin kivemmin kulkemaan. Keväällä iskee leikkushulluus. Tekisi mieli leikata vähän sitä ja tätä ja tuotakin. Paikat avartuu kun leikkaa, mutta harkintakykyäkin tarvitaan. Jos omenapuita leikkaa kamalasti, ne alkaa puskea vesioksaa ja siitä on melkeinpä pelkkää harmia. Noh, minä en ole vielä aloittanut omppujen enkä marjapuskien leikkuuta. Oppilaat saavat leikellä parin vkon päästä. Toivottavasti keli ei ole samanmoinen kuin nyt pihalla... lunta nimittäin turputtaa!

Tässä olisi asunto vapaana!
Fiksattiin muuten linnunpöntöt! Otettiin kaikki kolme pönttöä alas ja avattiin. Parissa oli muutama kuollut poikanen ja kaikenlaista pesätöhnää. Höyheniä, sammalta ja heiniä. Olin yllättynyt siitä, että pöntöissä oli pikkulinnut pesineet, sillä en nähnyt yhtään poikasta tai ollut varma, jäikö kukaan pönttöön asumaan. Kiva kuitenkin tietää, että pöntöt ovat kelvanneet. Isäntä laittoi yhteen uuden takaseinän. Muutoin pöntöt oli ok. Laitettiin ne kyllä uusiin paikkoihin nyt. Toivottavasti sijainnit on hyvät. Mieli tekisi hommata lisää pönttöjä. Pitäisi opetella nikkaroimaan itse. Nuo on rompepäiviltä ostettuja pönttöjä kaikki. Meinataan laittaa ulkorakennuksen päätyyn lauta pääskysille. Jos ne eksyisivät meillekin pesimään. Olisi ihanaa saada pääskysiä pihapiiriin. Laitoin syreeniin roikkumaan tuollaisen talipallohäkkyrän, jonka tungin täyteen höyheniä, jostain vanhasta toppatakista jääneitä varmaan. Pesämatskua linnuille :) Ilmoitin pönttöni Miljoona Linnunpönttöä- haasteeseen. Onko sinun pöntöt rekisteröity? 

Iloista viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Tuttua juttua, tasopinnat loppuu ikkunoiden edestä kun taimia pukkaa. Hieno linnunpönttö! Pitää rekisteröidä omatkin. Toivotaan että pääskyt tulevat pesimään. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita luontokuvia. Hyvin ovat taimet lähteneet kasvuun.

  VastaaPoista
 3. Pavuille riittää muutaman viikon esikasvatus. Mutta se ei tietenkään paljoa lohduta enää siinä vaiheessa kun kasvua pukkaa.

  On muuten yllättävän hankalaa ja työlästä saada ne hirveän aikaisin itäneet säilymään siihen saakka että ne voi istuttaa ulos. Ainakin meillä kotona oli, nykyisin en esikasvata kotona ollenkaan kun töissä on siihen niin hyvät tilat.

  Mutta kasvun ihme, onhan sitä ihanaa seurata vaikka sitten ne taimet ehtisikin nuukahtaa. Maaliskuussa on niin vähän vihreää että oikeastaan aivan sama. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina sitä tulee kaikki laitettuu liian aikasin. Ei vaan voi mitään ku innostuu. Samettikukat ja pelakuut tosin ei oo itäneet vieläkään. Mut kasvarissa oli jo ihanan lämmin kun kävin äsken kääntymässä <3 Vielä tarvii vaan malttaa :)

   Poista