sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pihakahveet, kurssitusta ja keväthuumaa

Eilen oli huikee päivä puutarhakurssin merkeissä! Pidin kansalaisopistolla Puutarhan kevättyöt- nimisen kurssin, jossa käytiin käytännössä läpi puutarhassa tehtäviä kevättöitä, kuten leikkauksia, kalkitusta ja lannoitusta. Sattui upea aurinkoinen päivä ja oppilaat oli innokkaita ja kyselivät kaikenmoista ja saatiin aikaista pihamaalla. Käytännön osuus siis suoritettiin meidän pihalla. Tietysti asiaan kuului myös pihakahvit auringossa <3 Taisin jopa kärväyttää poskipääni auringossa, kun en tajunnut laittaa aurinkorasvaa. 

Kuvan kahvit ei liittyneet tapaukseen, (kurssiin siis) mutta kylläkin nautittiin eilen pihamaalla isännän kanssa.
Päiväkirjasta kyttäsin, että viime vuonna juotiin ekat pihakahvit jo maaliskuun 9. pvä. Nyt kuitenkin meni huhtikuun alkuun. Tämä on meidän traditio, kevään ekat pihakahvit yhdessä. :) 

Neko kyttää.

Mutta olinkin kyllä väsynyt illalla. Leikkasin vielä kurssin jälkeen loppuun omenapuut, mitä oppilaiden kanssa ei ehditty, leikkelin myös syreeniä. Marjapensaita pitäisi vielä leikata. Levitin lannoitetta pihamaalle. Kalkkiakin olisi pitänyt, mutta en ole saanut haettua kaupasta. Kuitenkin, oksakasa sen kun kasvaa! Pitäisi saada poiskin tontilta. Illalla käytiin saunassa ja relattiin. Täydellinen lauantai.

Silmut turpoaa ja maassa näkyy jo vihreitä piippoja. Kevät on oikeesti täällä! Huikeeta! Tuntuu, että pää ihan sekoo keväisin kun on vaan niin mahtavaa. Kaikki on niin hienoa, märkyyskin ja maan mustuuskin on hienoa. Linnut lirkuttaa ihan eri tavalla ja maa litisee ja muhisee. Kyyhkyset on tulleet ja kujertelevat. Se vaan on niin tärkeä juttu meikäläiselle, tämä kevät <3 

Näin muuten valkoisen kirjekyyhkyn yksi päivä. Se oli ihan vitivalkoinen, oikein sellainen rauhankyyhky. Tuli heti mieleen, mahtaisiko se olla kirjekyyhky, jonkun harrastajan lakasta. Se lensi tuolla keskustassa ja ohimennen näin sen autosta, mutta pystyin kyllä heti sanomaan, ettei se ollut ihan sellainen "toripulu". Oli upea ilmestys kyllä, vitivalkoinen lintu. Mistähän kaukaa lie sekin lennellyt! 

Eipä tässä muuta. Tänään siivottiin isännän kanssa pirtissä, kaikenlaista puuhaa on, mutta onneksi saa levätäkin, ihan luvan kanssa.

Hyvää sunnuntaita kaikille! Muistakaa huilia välillä :) 
8 kommenttia:

 1. Onpa hienoa kun pidät puutarhakursseja. Varmasti osallistujia riittää. Minä toimin täällä paikallisessa puutarhayhdistyksessä ja me järjestämme myös erilaisia koulutuksia. - Mutta itse en ole kouluttajana, vaan koulutettavana. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommoinen yhdistystoiminta on varmaan tosi kivaa :) Hyvää sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Mulla on omenapuiden leikkauskurssi ensiviikonloppuna. Niiden pitäminen on mukavaa, mutta aika raskasta. On niin paljon helpompaa tehdä itse kuin kokoajan vastata kysymyksiin: miksi. :)

  Meidän terassi on niin likainen että se pitäisi pestä että sinne haluiaisi mennä kahvittelemaan. Vaikka siitä kyllä kevät alkaa, pelkästään kuvaasi katsomallakin jo tuntuu kahvin tuoksu nenässä ja mustarastaan laulu korvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se opettaminen kyllä väsyttävää, mutta antoisaakin :) Meillä ei oikein ole kunnollista oleilupaikkaa pihassa. Vanhassa keinussa yleensä istutaan ja raahataan se aurinkoon. Puutarhapöytäkin on niin entinen, että pitää varmaan viedä kierrätyspisteeseen!

   Poista
 3. Pihakahveet on parhautta. Täällä ei vielä kengänvarret riitä jos meinaisi meennä puutarhaan omenapuita leikkaamaan, sen verran on vielä lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennetaan sulle yksiö tonne meittin pellonperälle :D Tai siirretäänkö mökki sinne? Kevät tulloo aikasin täällä ;)

   Poista
 4. Mää join ekat takapihakahveet pari viikkoo sit, ku oli tosi lämmin päivä. Lunta on tosin vieläkin iha riittävästi takapihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakahveet on pihakahveet, vaikka olis luntaki 8)

   Poista