maanantai 2. toukokuuta 2016

Kasvihuone iskussa!

Heippa.

Olen ehtinyt harmillisen vähän pihahommiin, mutta aina sitä jotain saa eteenpäin! Vähän päivässä, paljon viikossa! Saatiin kärrätä naapurista ihanteelliset määrät soraa, joten jatkoin kasvihuoneen reunuksien fiksausta. Meidän kasvihuonehan on ihan maapohjalla ja alkuun siellä kasvoi metrinen nurmikko! Väsäsin sitten multasäkeistä ja matoista pohjan, mutta kyllähän ne ruohot silti kasvoivat reunoilta ja tursottivat aika rumasti. Otin ensin lapiolla hyvät urat nurmikkoa pois kasvihuoneen ympäriltä, alle muovi ja päälle soraa. Sitten siirryttiin kasvihuoneen sisäpuolelle ja heitin matot pihalle ja kaivoin muovit pois. Tasoittelin epätasaista pohjaa lapiolla ja laitoin muovit takaisin, päälle soraa. Nyt on kasvihuone iskussa viljelykautta varten! Enää tarvitaan jotkut verhot/varjostussysteemit kuumimpia helteitä varten. (ja säkkitolkulla multaa...) Olen niin iloinen, kun kasvihuone on kunnossa. Haaveilen sellaisesta valurautaisesta puutarhapöydästä ja tuolista kasvihuoneeseen, jossa voisi hörppiä päiväkahvia. :)

Toivottavasti valkovuokko leviää runsaasti pihalla <3

Tänään lyllersi siili pihamaalla ja tonki syötävää nurmikolta. Hetken päästä laskeutui vaahteran oksalle kyyhkyset sukimaan höyhenpeitettään. Kylpyhuoneestakin löytyi eläinyllätys, nimittäin ampiainen. Niitä on joka vuosi tullut jostakin ilmarööristä kylppäriin. Pelästyin puolikuoliaaksi, allerginen pistoksille kun olen!  Isäntä toimitti ampparin pihalle mukin ja mainoslehtisen avulla. Toimi.

Krookuksia kasvaa meillä useammassakin kukkapenkissä.

Kukkapenkkien reunoja pitäisi ehtiä kanttamaan ja paikkapaikoin tarvittaisiin multaa. Onpa minulla vielä talvisuojauksiakin puiden ympärillä, nekin saisi ottaa pois. Vaahterat on tiputtaneet taas kuivia oksia. Pian alka nurmikon leikkaaminenkin! Aika vehreää jo on. 

Soraa sisällä ja ulkona!

Esikot ovat aloitelleet kukintaa. Ihania!
Kirjopikarililjat on nupullaan, krookukset ja idänsinililjat kukkivat, samoin valkovuokko aloittelee kukintaansa. Köynnöskuusamassa on jo tukevat silmut ja tulppaanien varret on hyvän matkaa maasta ylöspäin suuntautumassa. Tämä on ihanaa aikaa, parasta vuoden aikaa. Olin viikonlopun tapaamassa ystäviä toisessa kaupungissa, vannotin isäntää, että sen on pakko kuvat jokainen aukeava kukka ja lähettää kuvat, etten missaa mitään. Tulikin piharaportti :) 

Leipäkorilla on vientiä...

Hyvää viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kevättyöt ovat sinulla jo hyvällä mallilla. Minäkin pääsin eilen haravoimaan, eli kyllä se tästä lähtee. Ihanat nuo valkovuokot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps. Täällä on jo kevät pitkällä. Tänään oli auennut pari nuppua rentukasta, jonka istutin viime vuonna piha-altaaseen :)

      Poista