lauantai 11. kesäkuuta 2016

Sinisiä kukassa, arjen problematiikkaa

Hello.

Lauantaina heräsin viittä vaille seitsemän. Työrytmi ei näköjään jää edes viikonloppuna, toisaalta se helpottaa maanantain heräämistä. Ehtiipähän enemmän päivän aikanakin puuhata kotosalla.

Karhunvatukka Sonja kukkii runsaasti.

Flunssat on verottaneet aika pahasti jaksamista. Kolme päivää saikulla viime viikolla + viikonloppu, viikon sinnittelin räkäisenä töissä kun ei ollut kuumetta, mutta tiukkaa teki. Viime viikko oli todella tuulinen ja yhtä paljon sai olla päällä kuin talvella, että tarkeni. Ei tehnyt varmaan hyvää flunssalle. No, jospa se tästä. Olen tankannut kuivaa nokkosta ja vitamiineja.

Toisaalta oli ihan tervettä nähdä, ettei siihen kuole, jos nurmikko on leikkaamatta 2 viikkoa. Se vaan rehottaa. Kaikki rehottaa, mutta siihen ei kuole. Onneksi isäntä sai toimintaan vesisysteemin pihamaalla. Nyt saa pumpulla ja kahden letkun yhdistelmällä vettä kaivosta suoraan joka kolkkaan tonttia! Helpottaa ihan tajuttomasti elämää! Nyt on ollut todella kuivaa, tänään vasta on sadellut ja eilen vähän. Pahinta ehkä minulle puutarhurina olisi se, että kotona vaivalla istuttamani kasvit ja taimet kuolisivat siihen, etten jaksa kantaa kannuilla vettä työpäivän päätteeksi. Nyt saa napin painalluksella ja letkujen vetämisellä vettä. Siitä iloitsen! Tietysti kasvihuoneeseen pitää kantaa (tai no, saa sen letkun ikkunasta sisään jos haluaa) mutta sielläkin voi täyttää kannut valmiiksi tulevalle viikolle. Tomaatit ja kurkut on lähteneet hyvin kasvuun. :) 

Vesijärjestelmä toiminnassa! Vihdoin allaskin täyttyi.

Leikkelin ruusut alas, olivat aivan kuivia, mutta juuresta tulee uutta. Kuolleelta näyttäneet syyshortensia ja hevoskastanja tekevät myös juuresta uutta. Köynnöshortensiakin on ottanut takapakki, pitäisi leikata kuivuneet osat pois. Lumikärhö näyttää heikolta myös, vaikka on ollut varsin elinvoimainen ja iso köynnös. Sekin täytyisi napsia poikki ja toivoa, että juuresta versoo uutta. Olipahan säleikkövilliviinikin kuollut. Korvasin sen humalan alulla, jonka sain kaveriltani. (kiitos Maila!) Nyt saa kasvaa patjan jousistoon vehmaana, ainakin toivon niin. 

Violetit kukkijat ovat nyt valloillaan puutarhassa.


Minusta tuntuu, että violetit ja siniset kukkijat ovat tänä vuonna kauniit ja runsaat. Akileijat kukkivat nätisti (niissä vaaleanpunaisiakin) ja iirikset altaan takana. Nyppykurjenpolvi on nyt kukassa komeasti myös. Pionit (eivät ole sinisiä kylläkään) ovat jo isoja palloja, toivon että sinnittelevät yli sateiden. Alppiruusun kukinta meni jotenkin nuivana ohi, vaikka kannoin vettä. Ehkä vaatisi lannoitusta. 

Upeat unikot.
En ole jaksanut käydä vatukossa tiiraamassa lehtokotiloita. Varmaan ne on lisääntyneet räjähdysmäisesti. Pitäisi jaksaa taas keräillä... Sateen jälkeen ryömivät esiin runsain määrin. 

Eilen oli pakko tarttua imuriin. Siivoukset jääneet kun kaksi flunssaista koittaa selviytyä arjesta. Kaupassa käynti ja ruoanlaittokin tuntui aivan ylitsepääsemättömiltä viime viikolla. Pääsin eilen aiemmin töistä ja siksi olikin vielä vähän jäljellä energiaa. Siivosin valehtelematta kolme tuntia kämpässä, enkä edes saanut vielä yläkertaa siivottua. Järjetön aika meni kaikkien tavaroiden järjestelemiseen ja kasojen purkamiseen. Imuroin ja moppasin ja siistin, pesin, tiskasin ja jynssäsin. Nyt on hetken siistimpää ja tänään vielä täytyy jaksaa yläkerta. Yritän muistuttaa itselleni, että pitäisi levätä myös. Olen aika huono lepäilemään laakereillani, varsinkin jos hommat huutaa tekijää. Onneksi on kirja ja lukeminen! Se on aktiivista lepoa, sopii hyvin meikäläisen hermoille. 

Kissat voi hyvin ja paksusti. Misaki pitäisi viedä hammaskiven poistoon, ehkä saan ajan varatuksi ensi viikolla. Yhden auton politiikalla on aika vaikea sumplia tämmöisiä menoja, jotka pitäisi saada vielä virka-aikaan hoidettua. Kissankoppaa ei ihan pyörän tarakallekaan saa viritettyä... Arjen problematiikkaa. 

Myrttikin loi nahkansa vihdoin ja viimein ja söi. Nyt maistui ruokakin ja kaveri on ollut vähän aktiivisempi terrassaan. Kiva nähdä sitäkin välillä. 

Rentouttavaa viikonloppua kanssapuutarhurit ja muut lukijat, ootte ihkuja kun jaksatte lukea, vaikka päivityksiä tippuu harvoin <3 

6 kommenttia:

 1. Hei Reeta. Blogissani on sinulle haaste.
  http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tervehtymistä ja älä rasita itteäs liika pihatöillä, älä varsinkaa stressaa, terveenä sitten jaksat metsästää lehtokotiloita ja ajaa nurtsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, kiitos :) Kyllä me isännän kans nurtsit ajettiin puokkiin. Päältä ajettavalla ei rasitu itse niin pahasti. Kyllä vaan pakko ottaa lepoa ja toivottavasti tauti menee ohi, sitkeässä tuntuu istuvan.

   Poista
 3. Kesäflunssat ovat sitten harmillisia, mutta ehkä on hyväksi välillä tuollainen pakkolepo, kun taidat olla samanlainen martta kuin minäkin! Voimia ja uutta virtaa, äläkä sitten rasita itseäsi liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kävin tohtorille näyttäytymässä varmuuden vuoksi, jälkioiretta vaan flunssasta. On tää hitasti parempaan päin mut vieläkin yskittää ja nenä on tukossa. Pitkällisiä tauteja, mut elämä voittaa :)

   Poista