sunnuntai 14. elokuuta 2016

Syksyn tuntua ilmassa

Hellou.

Kyllä rupeaa kesä jo taittumaan loppuaan kohti, ei tässä auta muu kuin myöntää se ja kaivaa kynttiät ja villasukat esiin. Vielä elättelen toiveita, että tulisi parempaa keliä loppulomalle, niin ehtisi vähän nauttia vielä ulkoilmastakin. Puutarhassakin olisi tehtävää, mutta sadekelillä ei juuri inspiroi. Loma jatkuu vielä osittain, vähän on jo orientoitumista työrintamalle. Toivon, että osaisin vielä nauttia vapaista. Pitää kaiketi keksiä jotakin, lähteä johonkin vielä käymään.

Täällä tarkenee kahvitella vielä...
Nyt on tullut tasaiseen tahtiin tomaattia kasvihuoneesta. Ovat vihdoin alkaneet punastua. Kurkkuja ollaan napsittu tasaiseen tahtiin myös ja vielä tulee. Ovat hyviä, mutta säilyvät kovin vähän aikaa jääviileäkaapin viileäosastolla. Chileihinkin on alkanut tulla pikkuruisia palkoja. Hauskaa jos saataisiin chilejäkin. Ehkä siirrän ne sisälle kun syksy tulee. Katsotaan. 

Perunaa en laittanut tänä vuonna ollenkaan, mutta jotenkin mystisesti sitä vain silti löytyi kasvimaalta! No, tein niistä lounasta ja hyvää oli. Yksi punasipuli irtosi maast akun perkasin. Kovin ovat pieniä, joskin en ovat kasvaneet ihan oman onnensa nojassa, etten ihmettele. 

Jättikurpitsassa on yksi, kohta jalkapallon kokoinen, kurpitsa ja paljon pienempiä alkuja. Se on vallannut koko kasvimaan ja rynnii jo nurmikolle molemmin puolin! Ihan järjetön kasvu siinä! Eilen kyselin ystävältä, joka kaikkea kasvattelee, että mistä tietää, että kurpitsat ovat kypsiä. Vielä saa odotella. 

Kesäkurppa tuotti jonkin verran reissuni aikana, annoin osan pois ja osasta kokkasin. Vielä on alkuja, mutta ei mitenkään huimaa ole ollut tuotanto taimien määrästä huolimatta. Saisi vielä lisää tulla.  

Lounas

Lenkkipolun maisemia.

Nyt kutsuu taas tuo lenkkipolkuni, pitää päästä aivoja ja kehoa tuulettamaan. Hyvää sunnuntaita ihmisille!

4 kommenttia:

 1. Sinulla on hyvä kun on tuollainen ihana kasvihuone! Minun tomaatit kärvistelevät ulkona autotallin seinustalla, yksi minitomaatti oli vasta kypsänä...Kesä loppuu liian aikaisin...nyt tarvittaisiin aurinkoa kasveille...täällä on lämmintä, mutta pilvistä ja hyvin kosteaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään hirmusti mun kasvihuoneesta, tosin sinne mahtuis paljon enemmänkin kasvamaan mitä tänä vuonna oli! Tomaaatit on hienosti nyt lähteneet kypsymään ja kurkkujakin pukkaa edelleen. :) Kiva kun saa omasta pihasta evästä.

   Poista
 2. Sitä ei osaa kuvitella, miten eksoottiselta tällainen omavaraistelu tuntuu suuren maailman suurkaupungin asukkaasta! Nautinnollista sadonkorjuuaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuin myös, ihailin valkosipuleitasi! 8)

   Poista