keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Alivireestä irti

Olen päässyt vähän jonkinsorttisesta aliviretilasta eroon. Oon miettinyt ylipäänsä murehtimista viime aikoina ja todennut, että murehdin liikaa kaikkea ja se vie elämästä ilon. Lepokaan ei ole lepoa, jos murehtii. Eikä tekemisestä saa iloa, jos tekee väkipakolla. Onneksi tulee oivalluksia, joitten kautta sitten voi päästä eteenpäin asioissa. 

Olen tehnyt syystöitä pihamaalla ja vähäsen vain harmitellut sitä, että miksi se tekemisinto on nyt löytynyt, eikä kesällä kun olisi tarvinnut. No toki näin syksylläkin tekemistä piisaa paljon. Tänään ajelin nurtsit ja haravoin lehtiä. Kompostitkin sain tässä viikko takaperin tyhjennettyä, nyt voi talvi sen puoleen tulla. Ensi vuonna pitäisi olla todella hyvää multaa kakkoskompostissa. Kippasin ykkösestä kakkoseen kompostin ja väliin aina lehtiä. Hienosti vajui ja nousi kuumuutta, pöhisköön siinä vielä. Innostuin jopa torjumaan vähän lehtokotiloitakin. Voisivat kyllä pysytellä pois kasvimaalta, se olisi kiva. Pitäisi saada vielä oksa/puutavarakuorma tontilta veks. Siivottiin toissa viikonloppuna liiteri isännän kanssa ja sirkkelöitiin hukkalautoja ynnä muuta puutavaraa saunan pesään sopiviksi. Paljon tuli sellaista kamaa vastaan, josta pitäisi päästä eroon. Vanhat kaninkopit, sohvanrämä, pari sängyn vanhaa runkoa... Tulisi tilaa ulkorakennukseenkin. Peräkärryttömänä ja peräkoukuttomana nämä siirrot vaan on aina niin hakalia. Joutuu vaivaamaan tuttuja. Ehkä joskus meilläkin on auto, jossa on peräkoukku ja sitten voi hommata kärrynkin. Olisi kätevää se.

Alettiin fiksaamaan ulkorakennuksen lattiaa. Siinä on meidän puukasan yläpuolella ollut vain heinäseipäitä, joiden päällä vanha peiliovi ja jotain pahvihässäkää lattiana. Siitä olen monesti yli loikkinut vähän henkeni kaupalla. Käärittiin pahvi veke kokonaan ja nostettiin peiliovi turvaan (siitä saisi tuunattua hienon pöydän vaikkapa, sitä ei viedä lämmölle!) nyt lattia on auki ja heinäseipäät pelastetaan tietysti myös tuunaus/ askartelukäyttöön. Sitten voikin laudoittaa lattian. Pikkuhiljaa, saas nähdä edistyykö projekti ennen talvea. 

Hieno ilma ulkona! Aurinko paistaa, tosin aamusta oli vain pari astetta lämmintä. Kylmä yö ollut. 

Nyt kahvin keittoon ja sitä kautta työmaalle. 

Kivaa viikon jatkoa kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Hienoa että olet päässyt alivireystilasta eteenpäin :) itse yritän vaan hyväksyä että nyt ei jaksa tehdä mitään, eikä ole edes pakko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on hyvä. Jotenkin itse en ollut uuvuksissa tai väsyksissä, vaan lähinnä ahdistunut ja tylsistynyt ja murehtimisen syövereissä. Luulin lepääväni, mutta eihän se lepoa ole kun murehtii - ei tosiaankaan!

      Poista