keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kuhinaa pihamaalla

Katselin ikkunasta mun vakituiselta "kyttäyspaikalta" lintujen puuhia pihalla. Meillä on iso pihlaja tuossa tien puolella ja vielä parissa muussakin kohtaa tontilla. Ne ovat houkutelleet parvittain räkättirastaita ja punakylkirastaita tontille. Rupesin oikein seuraamaan noita rastaiden puuhia. Ne on aika elämäniloisia ja vilkkaita. Hypähtelevät ja pörhistelevät, roikkuvat oksista ja napsivat pihlajanmarjoja, kylpevät lätäköissä antaumuksella ja pomppivat sinne tänne. Välillä ajavat toisiaan takaa huimaa vauhtia. Osaisipa itsekin sadepäivistä nauttia samalla tavalla! 

En ole ennen erottanut punakylkirastasta ja räkättirastasta. Nyt vaan rupesin katselemaan, että eiväthän nuo kaikki olekaan saman näköisiä. Vilahtipa kuvassa kottarainen ja mustarastaskin. Mustarastaat tykkää omenoista ja nokkivat niitä. Ehkä muutkin rastaat. 

En muistanut miten kivaa on bongailla lintuja ikkunasta. Suunnittelin jo talviruokintapaikkaa ja mietin miten voisin sitä kehittää vielä paremmaksi ja toimivammaksi linnuille. Onneksi vieressä kasvavat syreenit on kasvaneet aika tavalla, antavat suojaa lintuje käydä ruokintapaikalla. Istutin toiselle puolelle sen kuutamohortensian josta pitäisi tulla toista metriä pitkä! Sitten piisaa suojaa. Ihan lintuja ajattelin kun istutin. 

Harmittelin, että digikamerastani on laturi hukassa. Olisi ollut kiva zoomailla kylpeviä rastaita ja ottaa kuvia. Jotenkin niin ihanan vilkasta ja elämäniloista meininkiä noilla. Puhelimella ei zoomailu onnistu millään. Nautin vaan silmilläni esityksestä. Jospa sitä itsekin saappaat jalkaan ja lätsyttelisi lätäköiden läpi kun menen töihin? Jos näette jonkun aikuisen kadulla tekemässä niin, niin voi olla että se olen minä 8) 

2 kommenttia:

  1. Nyt alkaa olla paljon pikkulintuja pihapiirissä. Niiden katselu ja seuraaminen rauhoittaa mieltä mukavasti. - Kaunista syksyn jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen tarkkailu on tosi kivaa, vaikken ookkaan mikään "bongari". Kiva kummiski seurailla ihan kotipihan lintukirjoa, yllättävän paljon eri lajeja käy meilläkin :) Iloista syksyn jatkoa Pihakuiskaajan puutarhaan myös!

      Poista