torstai 10. marraskuuta 2016

Joulufiilistä jo

Heipparallaa pitkästä aikaa taas.

Saatiin Satakuntaankin jonkinlaista "lunta" tai paremminkin hyhmä maahan. Ei tuo vielä ruohonkorsia kokonaan peitä, mutta valkaisee se vähän. Olen ollut tyytyväinen pakkaseen ja luntakin voisi tulla lisää. Ihanaa kun valostuu eikä ole loskaa! Antaisi vähän intoa liikkua ulkonakin enemmän. 

Laitoin eilen ensimmäiset lintujen talviruoat tarjolle. Näin varmaan viikko takaperin ensimmäiset fasaanit pihapiirissä. Yksi ukko ja kolme akkaa ja myöhemmin näin ukkojoukon, jossa oli kolme kukkoa. Jee! Jotenkin joka vuosi ilahduttaa ihan hirveästi, että ne tulee. Onhan ne vähentyneet meidän tässä asumisen aikana. Ekana vuonna taisi olla peräti 11 fasaania parhaimmillaan, sen jälkeen en ole moisia laumoja nähnyt. Ehkä viitisen fasaania maksimissaan kerrallaan. No kuitenkin, joka vuosi vähän huoli puserossa, että tuleeko ne? Tuleeko ne varmasti? No, tulee ne! Kiikutin nokkakärryillä vähän kovia kokeneen (lautoja hieman irronnut katosta ja uudelleen ruuvailtu) ruokintapömpelin paikalleen. Vanha parvekelaatikko, jossa ruoat oli, oli mennyt rikki ja toinen jonka löysin, ei mahtunut pituudesta paikalleen. Laitoin sitten vain pari keraamista pyttyä täyteen ruokaa näin hätävarana. Tintit on ainakin jo käyneet napsimassa. Toivottavasti ne fasaanitkin löytää uudelleen paikalle. Täytin myös oravan ruokintapömpelin, josta on katto irti. Pitäisi korjata. Aika halpis se "pytty" oli muutenkin. No, tintitkin saa käydä hakemassa siitä siemeniä jos kattoa ei saa paikalleen. 

Ostin myös säkin talipalloja Lidlistä. Sieltä löytyi verkottomia palloja, mikä oli hyvä juttu. Pujottelen niitä telineeseen ja laitan tarjolle. Tien puolen ruokintaa en ole vielä avannut, mutta kunhan tässä toimertuu. Pitäisi siemenetkin asemoida jotenkin järkevästi eteiseen ja pannuhuoneeseen, että saa kätevästi haettua niitä. Onhan tässä lintujen talviruokinnassa oma vaivansa, mutta kiva sitten katsella kun porukka löytää ruokintapaikoille ja seurailla lajeja. 

Minulla on ollut joulufiilis jo vähän aikaa. Kavereiden kanssa tehtiin joulutorttuja ja fiilisteltiin jo vähän. Kotona laitoin eilen joulutähden ikkunaan ja ripustin tunnelmavalot kirjahyllyyn työhuoneeseen. Ulkovalot on vielä laittamatta/hankkimatta, kun osa oli mennyt rikki. Ainakin tuohon ovensuuhun olisi kiva saada joku valosarja, olisi sitten vähän valoisampaa kun tulee pimeällä kotiin ja jos ei ole valoja päällä. Osuu avainkin lukon reikään paremmin. Tekisi mieli väsäillä havukransseja ja oppilaiden kanssa tehtiin hauskat kuuset eilen työmaalla askarrellen. Leipoakin huvittaisi, vaikken oikein mikään jauhopeukalo olekaan.

Pitäisi hakea myös uusi lumikola kaupasta. Meillä on isännälle auttamatta aivan liian lyhytkahvainen (voiko niin sanoa... mikä on lumikolan kahva... sanka? Varsi...? No se mistä pidetään kiinni!) lumikola ja muutenkin parhaat päivänsä jo nähnyt. 

Eipä täällä sen kummempia, joulua kohti mennään. Kivaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Mulle on jo pari kertaa tullut joulufiilis kaupassa! En tajua miten se voi olla mahdollista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollu ihan tiptap jo pari viikkoa :D Jotenkin vaan tänä vuonna aikasessa näköjääs tää fiilistely 8)

   Poista
 2. Kiva kuulla, että sinullakin on jo joulufiilistä. Meillä nautittiin jouluglögeistä viikonloppuna, torttuja pitäisi vielä tehdä. Valoista ja kynttilöistä olen myös nauttinut. - Mukavaa alkavaa talvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein torttuja kans uudestaan ja tänään ostettiin glögiäkin. Kivaa joulunodotusta sinnekin :)

   Poista
 3. Joulua kohtihan sitä mennään ja lumikerros toi jo pikkuisen jouluista fiilistä. Meillä vaan mies ei tykkää jouluhössötyksestä, niin hyvn varovasti pitää aloittaa :)Ihan pikkuisen lisää kynttilöitä ja valoja...siitä on hyvä aloittaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jos silleen varovasti vähän eikä liikaa hössöttäen 8) En mäkään koko taloa hukuta glitteriin ja yleensä aika pian joulun jälkeen lähtee kuuset ja koristeet pois. Ehkä se onkin hyvä aloittaa tää joulunvietto ajoissa kun sit joulun jälkeen lopahtaa nopeasti innostus.

   Poista