perjantai 18. marraskuuta 2016

Päivän kuumottavin kysymys: riisipuuro - jälkiruoka vai lounas?

Tykkään riisipuurosta, joskin vasta viimeaikoina olen ruvennut keittelemään sitä enemmän. Aiemmin sain vatsanpuruja riisipuurosta (en kyllä tiedä miksi...) joten sitä ei usein tullut syötyä. Nyt olen todennut, kun kaapissa ei ole mitään muuta kuin maitoa, niin on oivallista keittää riisipuuroa. Tosin isännän mielestä riisipuuro on jälkiruokaa. Jälkiruokaa! Mitä ihmettä! Olen vakuuttunut siitä, että se on ruokaa. Ainakin lounasta jos ei muuta. Mitä mieltä te olette?

Sehän juontaa juurensa kotikasvatuksesta. Jos on aina ollut riisipuuroa ja kiisseliä jälkiruokana, niin onhan se silloin jälkiruokaa. Meillä oli riisipuuroa muistaakseni jouluisin, mutta ei juuri muulloin. Eksän porukoilla keiteltiin riisipuuroa suurena herkkuna viikonloppuaamuisin. Piti piilottaa jäljet, jos kaikki perheenjäsenet ei olleet paikalla ja saaneet puuroa. Hassua.

Lumet on täältä sulaneet parissa päivässä pois ja ulkona on inha loska ja kylmyys. Kävin laitattamassa suutarilla nastat vanhojen kenkien pohjiin. Eipähän lennä turvalleen tänä talvena, toivottavasti. En ole vielä testannut kylläkään millaista on kävellä nastojen kanssa pidempää matkaa. Työmatkani on n. 4 km ja sen joudun kävelemään paristi viikkoon, kun ei ole autoa käytössä itsellä. Hyvä lenkki, mutta kengät pitää olla hyvät. No, nyt nastoja ei tarvita kun lumi lähti ja jääkin teiltä jo kokonaan. No, ehkä se talvi tulee takaisin tännekin. Mieluusti olisin pitänyt pikkupakkaset!

Tänään minulla on vapaapäivä. Pitäisi kyllä siivota ja puuhailla yhdistysasioita. Katsotaan toimerrunko ensinnä mainittuun... Minulla on suunnilleen koko syksyn ollut nuha. Olen ajatellut sen johtuvan pölystä, mutta yleensä nuha on helpottanut siivouksella, tällä kertaa ei ole. En sitten tiedä onko se kelit ja kosteus vai itiöt vai mitä tuolla pihalla lentelee. Vai kissankarvat. Mene ja tiedä. No, olkkarin matosta näkee hyvin millon tarttis siivota! Ostin uuden maton josta ei lähde dynamiitillakaan kissankarva. Nykyisellä imurilla joutuu raastamaan mattoa ja nyppimään karvapallot imurin suulakkeesta joka vedon jälkeen. Hieman rasittavaa! Toisella suulakkeella lähtee vähän paremmin. Ja pari pvää niin matto on ihan hirveän näköinen taas. Sitä tää on, eläintaloudessa eläminen. Aina on karvaa tai kissanhiekkaa jossain. Tai parhaimmassa tapauksessa vähän veritahroja keittiön lattialla. Possun sydän. Say no more. En ole mikään himosiivooja vaikka kyllä tarvittaessa siivoan tarmokkaastikin. 

Kuuntelen joululauluja <3 


4 kommenttia:

 1. Tottakai puuro on ruokaa! Meillä lapsuuskodissa oli aina vlillä puuroa ruokana (siellä ei aamupuuroa ollutkaan), itsekin aamuisen mikro-puuron lisäksi teen joskus puuroa ruuaksikin, nyt juuri toissapäivänä oli miehen pyynnöstä puuroa lounaaksi, ohrapuuroa...hyvää oli punaherukkahillon ja maidon kanssa :)
  Minä jouduin yhden maton laittamaan pois, kun siihen iskostui kaikki eläinten karvat niin, että tuli niin äkkiä karvaiseksi :( Mukavaa päivää Reeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miellän kaurapuuron aamupalaks, harvemmin meillä on riisipuuron lisäksi muita puuroja. Koulussa Itä-Suomessa oli uunipuuroa aina välillä, se oli kai ohrapuuroa... Puuro pitää pakin kunnossa! Kivaa päivää Sessellekin :)

   Poista
 2. Kyllä se ainakin kevyt lounas on. Minä en niin padä siivoamisesta, joten minulla olisi sinun olkkarin matto jo lentänyt ovesta ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä riisipuurosta! No joo, ostin vasta tuon maton, niin olen koittanu sitä vielä sen tähden katsella :D

   Poista