sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Pimeys, paketointi, hyvä ruoka


Plääh. Pimeys. Se alkaa tuntua jotenkin painostavana. Laittelin tänään kolmiokyntteliköt ikkunoihin. Havupalloon ripustin valot, se roikkuu tuossa ulko-oven vieressä. Naapureilla on ihania jouluvaloja pihalla, ne piristää. Meidän ulkojouluvalot on vaiheessa edelleen. Saattavat olla vaiheessa joulun ylikin seuraavaan jouluun saakka. Mene ja tiedä!

Kuvat on vanhoja, ylin muistaakseni viime vuodelta. Eipä ole lunta ollut tuonkaan kuvan ottamisen aikaan. Miltei jopa keväinen valo kuvassa.
 

Lumesta voi vain haaveilla. Yöllä oli satanut joku hyhmä maahan niin, että joutui autoa vähän raappaamaan. Se kun oli pihalla yön yli vaihteeksi. Minulla oli töitä tänään, joulukurssin lasitukset. Onneksi ei ollut pitkä päivä. Vielä olisi kotihommia tehtävänä mutta motivaatio on vähän nollassa... Josko linnuille saisi vietyä siemeniä. Ovat jo nokkineet kaikki talipallot. Jos pysyisi pakkasen puolella niin olisi kivempi ruokkia, eikä automaatit lilluisi vedestä myöskään.  Jotenkin ei ole tuntunut ensimmäiseltä adventilta, enkä tietysti päässyt kirkkoonkaan kun olin töissä. Siellä on laulettu hoosianna tänään.

Tätä valkoista ilmiötä kaivattaisiin....

Laittelin vähän joululahjoja paketteihin. Koetan aina tehdä jotain kierrätyslahjoja tai paketoida lahjat kierrätyspapereihin, paperikasseihin, mainoskasseihin, lehtien sivuihin yms. Käytän nauhoja uudelleen ja keksin koristeita kakkupapereista jne. Olen huono paketoimaan tavan paperilla eikä meillä ikinä ole teippiä (paitsi ehkä just nyt sattumalta olisi) ja lahjapaperivuoret on aika ärsyttäviä, vaikka varsinkin lapsille on kiva, kun saavat avata paketteja. 

Toivoin eilen isännältä kasvislasagnea ruoaksi. Hän osaa tehdä niiiiin hyvää lasagnea. No, tehtiin yhdessä, koska resepti on aika isotöinen. Oli herkkua. Jälkkäriksi väsättiin mutakakku piparkakkutwistillä. (onpa muuten ärsyttävä sana, twist, jollakin twistillä jotakin...) ja vaniljajäätelöä. Oli kyllä hyvää. Vähän vaihtelua perus mutakakkuun. Sopii jouluunkin. 

Eihän tässä muuta. Vääntäydyn lintujen ruokinta-automaateille. 

IHANAA ENSIMMÄISTÄ ADVENTTIA <3

4 kommenttia:

 1. En ole laisinkaan lumi-ihminen, mutta pimeyteen se toisi valoa ja suojaisi myös kasveja. Kyllä talvella saa lunta olla ja nyt se ehkä taas pysyisi maassakin, kun on pientä pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en minäkään toivo kinostolkulla mutta edes vähän valoa tuomaan... Ja tosiaan kasveille olsi hyväksi myös.

   Poista
 2. Meillä alkoi lumi kaksi päivää sitten ja lähes koko ajan on satanut. Maa on ihan valkoinen ja maisema hyvin kaunis. Ihania ruokajuttuja olette tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä edelleenkin vain pieni hyhmä maassa. Tahtoo lunta!!

   Poista