perjantai 27. tammikuuta 2017

Ajatukset kääntyvät kevääseen

Päivänä yhtenä paistoi aurinko. Tintti lauloi. Taivastelin pihalla. Täällä on niin vähän lunta, että aurinkoisina päivinä näkyy pälvipaikkoja nurmikolla. Kiersin tontin ja kävin katsomassa kasvihuonetta. Siellä se odottaa. En vielä avannut ovea. Vähän jo kääntyi ajatukset siemenpusseihin ja kasvattamiseen. Mietin, että mieli piristyisi kun laittaisi vähän siemeniä multaan. Voisi laittaa herneen versoja kasvamaan. Kissoillekin vois laittaa kauraa taas kasvamaan. Keväistä.

Muratti jäi postilooraan. Mahtaako selvitä talven yli? Ainakin näytti hyvältä.

Märkää.
Kävin kävellen kylällä tänään. Hieno ilma, aurinko paistoi kirkkaasti. Liukasta tosin oli, mutta nastat alla ja sauvat vielä lisänä. Menomatka meni kivasti kävelyseuran ansiosta. Kotimatka oli hitaampaa lyllerrystä, mutta onneksi oli penkki millä huilata välissä. Kävin myös syömässä hyvän pullan! Toisinaan pulla on niin paikallaan!

Palelsikohan likkaa?
Tiedättekö ne päivät ja sen fiiliksen, kun vaan on pakko kuunnella Juha Tapiota? Joku tunnesykkyrä, joka vaatii juuri sitä tietynlaista musiikkia. Ehkä haikea olo tai muuten sellainen kohta, johon tuo Juha Tapion musiikki vaan viiltää. Joku niissä sanoissa ja sävelissä puhuttelee niin syvällisesti omalle sydämelle. Yleensä se tietää kyyneltä paria myöskin. Nyt on vähän sellainen päivä, vaikka sainkin tämän päivän sentään plussan puolelle, koska se alkoi aika heikoissa tunnelmissa.

Vielä odottaa...
Ikkunan takana laskee aurinko. Koivut näyttää kauniilta, mustilta silhueteilta oranssia ja vaaleanpunaista vasten. Kauneutta on monessa hetkessä, välillä sen vaan kokee vahvemmin. Välillä sitä ei jaksa katsoa, kun on kääntynyt liiaksi sisäänpäin. Sellaista se elämä on. Aaltoliikettä.

Hyvät viikonloput kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hauska on tuo muratti postilaatikossa. Minäkin pidän Juha Tapiosta, mutta minulle on Samuli Putro sellainen jota on joskus tietyssä mielialassa saatava kuunnella - kyynelten kera tai ilman. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha postiloora sai uuden elämän kukkapenkissä :) Oli siinä neitobegoniaakin kesällä. Tiettyyn tunnetilaan tarvitaan oikea musiikki, aina välillä :)

      Poista