tiistai 21. helmikuuta 2017

10v juhlia, kevättä, raskautta

Terve.


 Tännekin tuli talvi. Kissat meni sitä tänään tarhaan ihmettelemään. Kauan ne viihtyivätkin vaikka tassut kastuivat ja kylmääkin kai se lumi oli. Ne oli ihan pirteitä kun tulivat takaisin sisälle :)


Minäkin kävin pihalla. Söin jätskin tuossa auringonläntissä. Täällä on varmaan nyt eniten lunta mitä koko talvena! Aurinko on ihan mahtava. Huomaa mielialassa heti valon vaikutuksen.


Tällä muorilla on kesällä 10v synttärit! Kuten myös meikäläisen avioliitolla. Pitäiskö juhlia?  "Avioliiton ja Nekon 10v synttärit."

***

Sain tänään lisärautaa neuvolasta, onkin ollut jonkin aikaa vähän nuutunut olo ja päänsärkyä ja muita vaivoja. (vaikka oon ryystänyt joka aamu vihersmoothieta, johon olen tunkenut pinaattia, salaattia, kurkkua, avokadoa, pähkinöitä ja päärynää...) Maha on kasvanut viimeaikoina ja olo on ollut tukala ja selkä kipeä. Ei oo sitä raskauden hehkua juuri täälläpäin näkyillyt!! Mutta kiva oli taas kuulla, että kaikki on hyvin. Vauvahan on aktiivinen ja liikuskelee mahassa paljon. Välillä tulee oikein kova kohouma johonkin kohti mahaa. Ekalla kerralla oikein säikähdin ja isännälle huusin et "mikä tuo on!". No, se oli ehkä peppu tai selkä tai pää! Nyt mennään raskausviikolla 26. On tää aika vaan nopeasti mennyt. Vaikka vointi onkin pääsääntöisesti ollut hyvä, niin kyllä tässä jo tuntuu että on tosiaan "raskaana". Kaikki päivät ei mene putkeen ja töistä kun tulee niin saa suoraan lössähtää sohvalle huilaamaan. Toisina päivinä sitten jaksaa jotain tehdäkin ja on energisempi olo. No, jospa rauta auttaisi. Aurinko ainakin auttaa <3

Kevään läsnäolo on jo ilmassa ja enemmän olen jaksanut hoivailla viherkasveja ja ottaa vähän pistokkaita juurtumaan. Kissoille kasvaa kauraa Myrtin terraarion päällä. Kummasti multa alkaa houkuttaa kevään korvalla.

Pikku-Misa huutelee myös siihen malliin, että kevät alkaa olemaan täällä! Viime keväänä se ei juuri mouruillut (sehän on leikattu myös, niin kuin muutkin) mutta nyt näyttäisi taas olevan vähän erilainen sävel huuteluissa. Jännä juttu.

Kivaa hiihtolomaa lomalaisille :)

4 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät vähän hyrrää noilla leikatuillakin kissoilla. Ja aurinko saa niin ihmiset kuin eläimet aktivoitumaan.

  Vauvastasi tulee sitten kesävauva. Mielipiteitä on joka suuntaan, mutta minusta on ollut kiva, kun meidän kumpainenkin oli kesävauvoja. Sai työnnellä vaunuja ja nauttia aurinkoisista päivistä. Valoisat yöt helpottivat alun yöimetyksiä ja -heräämisiä. Eikä vauvaakaan tarvinnut pukea ylenmäärin. Loppua kohden vatsa kasvaa, mutta sehän on väliaikaista. Onnellista odotusta sinulle tulevillekin päiville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kevättä se vaan nyt tekee! Minusta on kivaa kun tulee kesävauva, juurikin tuon toppaamisen ja pukemisen suhteen. Käytäntö sitten näyttää vasta millaista se oikeasti eläminen vauvan kanssa on. Kiitos toivotuksesta :)

   Poista
 2. Onnellista odotusaikaa sinulle. Saat kesävauvan, minullakin on yksi lapsistani kesävauva.

  VastaaPoista