tiistai 28. helmikuuta 2017

Tiedotusluontoista asiaa

Sain vaihdettua mullat joulukaktukseen ja kultaköynnökseen töissä (eli ihmeiden aika ei ole ohi!) Jätin myös kukkalannosta töihin! Kovasti pyytelin anteeksi kasveilta huonoa hoitoa. En tajua, miten kultaköynnöskin on selvinnyt kesät, kun olen käynyt vain muutaman kerran kesässä kastelemassa sitä...

Kotona vaihdoin orkideoille haketta ja ruukkuja. Kyllä ne vaan jotenkin näyttää heti nätimmältä kun saa vähän uutta ryhtiä. Ostin myös kokeellisiksi altakasteluruukut alennuksesta ja niissä olen pitänyt kastanjaviiniä ja sitä posliinikukkaa, viimeksimainitun valittelin voivan huonosti. Noh. Enpä ihmettele, että vointi on huono, kun otin nuo kukat pois, totesin että posliinikukka oli aivan litimärkä ja ötökkäinen! Hyi! Vaihdoin sen äkkiä takaisin tuttuun ja turvalliseen saviruukkuun ja heitin vanhat mullat pois. Toivottavasti se toipuu. Kokeellinen syrjähyppyni altakastelevien maailmaan on nyt ohitse. Korkeat altakasteluruukut oli kyllä hienot, mutta tykkään yhä enemmän perinteisistä keraamisista ruukuista ja haihtuvuusominaisuudesta. Olen niin epätasainen kastelija ja epämääräinenkin, että välillä kasvit saa liikaa ja välillä liian vähän vettä. No, raportoin miten posliinikukan käy.

Vielä jatkuu muljaus, hirvittävän siivon sain keittiössä aikaan kun muutamiin kasveihin nuo mullat vaihdoin. Tällä masulla vaan ei jaksanut taipua oikein kylppärin lattiallekaan mullittamaan. Parastahan olisi kun saisi ulkona mullittaa, mutta täytyisi odottaa kevättä, eikä itse oikein malta. Vielä siis jatkuu tämä touhu, onneksi se vaan on kovin mieluisaa. (paitsi se siivousosuus)

Ei mulla oikein muuta ollut nyt asiaa :D

4 kommenttia:

 1. Niin miekin tein, keittiön pöydälle vaan sanomalehtiä niin paljon kun oli. Nykyisin nekin on sellasia lipareita, jotteivat yllä mihinkään. En vaan oo löytäny mieluista multaa, mut sitä pitää ostaa mitä sattuu kaupassa olemaan. Katoin just että joulu/pääsiäis/ vai mikälie-kaktuksessa ihan pienia nupun alkuja tais olla :)
  Hyvää kevään odotusta sinne. Täällä on vielä täys talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nyt lumi sulaa kohisten kun taas tuli plussakelit... Ei kivaa ku liukasta! Mä käytin vanhaa kerniliinaa pöydän suojana mullituksessa. (ei tuu mitään lehtiä talouteen) Sit vaan kopistelin sen rappusilta ja huuhtasin suihkun alla puhtaaks. Ihan toimiva oli. Ostin multaa Tokmannilta, mut oli se Mustaa multaa muistaakseni. Kyl vaan noi merkkimullat on jotenkin tummempia ja kuohkeempia eikä niin höttösiä turvemultia kun jotkut halpismullat... Nekon lannoitetta nappasin myös, vaikka olikin kalliimpaa kuin Substral. Niistä koittanu NPK-arvoja katsella ennen ostopäätöstä ettei ihan vettäkään olis.

   Poista
 2. Itsekin sain mullat vaihdettua. Nurmikolla olisi helpompaa vaihtaa mullat, ei tarvitsisi niin paljon siivota. Mutta sitten on jo puutarhahommia, eikä sisäkukille riitä enää aikaa. Käsittäkseni pieni ja iso posliinikukka tykkäävät, että niiden multa välillä kuivahtaa. Minulla on pikkuposliinikukkaa sekä muovi- että saviruukussa. Saviruukussa näyttää viihtyvän paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuposliinikukka on tosiaan kuivahtanut vähän liiaksikin ja isoposliinikukka taas litskamärkä. Tasan ei mee nallekarkit :D Kyllä nuo saviruukut vaan on pop. :) Mulla vielä mullanvaihto jatkuu kun tässä toimertuu joku päivä... Multaakin joutuu hakemaan vielä lisää.

   Poista