perjantai 29. maaliskuuta 2019

Keväästä, puiden istuttamisesta ja kaatamisesta, hirvensarvisaniaisen kautta viikonloppuun

Puutarha & kevät. Rakastan. Voisin tuon lauseen tähän jättää yksinään ja julkaista postauksen ja se kuvaisi päällimäisen tunteeni loistavasti.

Appiukkoni + 70 v, poikasen "pappa" kiipusti eilen toiseen pihan puolen hopeakuusista tolppakengillä ja kaatoi sen. Tappi jätettiin, saatiin valmis tukipuu keinuille. Hiukan avartui, toinen hopeakuusi ruusupenkin takana jäi vielä pystyyn. Tarkoitus olisi kaataa tien puolelta vielä yksi hopeakuusi, joka on aika krähny sekin. Tässä oli vain tupsu enää päässä ja kovin oli kuivia oksat, kun vietiin pois. Samalla on haikeaa kaataa puita, mutta samalla ihastuttaa uusi avaruus. Nyt takana olevan iso tuija näkyy hienosti. Grillipaikka (joka on kesken vielä) saa vähän enemmän valoa. Tuo ison koivun kaataminen hiukan hirvittää. Siitä jää valtava aukko ja naakat! Riittääkö niille hengailu kuusissa ja vaahteroissa? Ovat uskollisesti aina koivun oksilla. Mutta puun oksat raappii ulkorakennusta ja katolle tippuu rohjoa. Kaksirunkoinenkin on tämä veijari. Onneksi olen istuttanut uusia puita tontille.

- Tammi (tämän olen muistanut suojata ja se on jo hyvässä kasvussa)
- Hopeasalava (toissakesänä istutettu, poikasen ristiäisissä. Oksa appivanhempien puusta. Tämä on pellolle päin. )
- Kuusi (naapurin rajalle päin, viime tai toissakesänä istutettu, en muista varmaksi)
- Päärynä (viime kesänä istutettu)
- Pilvikirsikka ja tavan kirsikka (nämä pihassa ja aika isoja jo. Tavan kirsikasta katkaisin latvat, kun halusin sen pysyvän pienenä. Pilvikirsikka kasvaa vahvasti runkojohteisena ja on jo iso)
- Koristeomenapuu (tien puolella talon vieressä)

Sitte on vielä balkaninhevoskastanja, joka kuolettaa kasvuston joka talvi. On jo vuosikaudet kitunut näin. En tiedä tuleeko siitä puuta ikinä. Sitten on vielä yksi surkea jäniksensyömä tammen alku. Pitäisi muistaa peittää. Hedelmätarhaan jätin yhden vaahteran keskelle kasvamaan. Luumut on jo aika korkeita nekin. Kohta 7v, ellen ihan väärin muista. Olemme siis asuneet seuraavana syksynä 7 vuotta tässä talossa. En voi uskoa, että aika on kiitänyt niin hirveätä tahtia eteenpäin! On ollut ilo ja onni asua Pellonperällä! Niin on rakkaaksi tullut tämä pihapiiri ja talokin. 

Yksi koivu on kyllä tontille istutettava, jos tuo ainoa lähtee. Meinaan noita pikkukuusia ottaa tuolta emokuusen juurelta ja kasvatella ruukuissa ja istuttaa sitten maahan. Kävipä mielessä, että jos tekisi pellolle oman metsän! Puolen hehtaarin metsä! Ihanaa suunnitella.

Tämä kevät on jo näyttänyt, että poikasen kanssa pystytää pihassa yhdessä puuhailemaan kaikenlaista. Hän kovasti auttaa jo asioissa ja haluaa leikkiä omillakin leluillaan pihassa. Vielä kun saadaan keinut ja hiekkalaatikko auki, niin puuhaa riittää. Tulossa on myös sellainen hauska ostoskärryissä ollut auto, tiedättekö niitä mihin lapsen voi laittaa kaupassa käynnin ajaksi kyytiin? Varmaan poikanen tykkää silläkin "ajella". Potkupyörää ja mopoa on myös muutamaakin eri sorttia.

Kaadetusta kuusesta tuli sen verra "töhkää", että aloin rakentaa toisen lämpöpenkin pohjaa siitä edellisen vierelle. Voi sitten kesäkurpat ja ehkä avomaankurkkua tai kurpitsaa sijoittaa myös omiin penkkeihinsä! Ja kätevää kun saa kaikki kompostit ja oksanpätkät ja rohjot penkkiin sijoitettua. Niin sopivaa puutarhanhoitoa meikäläiselle.

Ollaan muuten poikasen kanssa löydetty tiemme paikalliseen perhekerhoon. Melkein 2v se kestikin. Nyt on käyty kolme kertaa jo. Poikanen on tykännyt kovasti ja itsekin olen viihtynyt. Kiva ku on parin viikon välein joku meno, jota oikein odottaa. Porukka on kivaa ja lapset viihtyy. Itse voi särpiä kahvia ja jutella äippien kanssa. Kivaa se. Turhaan jännitin etukäteen. Iloinen olen, että rohkenin mennä!

Kaveri linkkasi Facebookiin kampanjan "tuetaan pienyrittäjiä ja ostetaan viherkasvit kukkakaupasta". Toteutin tänään tuota ajatusta ja ostin kukkakaupasta hirvensarvisaniaisen. Se taitaa oikeasti olla ihan ensimmäinen kukkakaupasta ostamani viherkasvi! Olen jo pitkää sitä halunnut ja nyt se vain tapahtui. Olisiko jakaa kasvatusvinkkejä? Pitää vähän hakea tietoa yksilöstä.

Sellaisia kevätkuulumisia ja muitakin aatoksia tähän hetkeen. Hyvää viikonloppua!

1 kommentti:

 1. Mikä hieno todistus, olen torpey clare, ollut tyytyväinen avioliittooni, vasta kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkaus, luottamus ja luottamus meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten täynnä avioeroa, myöhemmin erotimme. Vuosia avioeron jälkeen muutin eteenpäin ja yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua piti BaBa ogbogo - suuri ja erittäin henkinen mies joka heitti minulle rakkausloitsun ja sai EX: n palaamaan minuun 48 tunnin kuluessa. Olen hukkua, joten luopun hänen yhteydenpidostaan ​​niille, joilla on suhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa. +447440557868. Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös seuraavissa asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista