tiistai 26. maaliskuuta 2019

Negatiivisesta ajattelusta

Voiko omaa ajatteluaan muuttaa, jos on aina ajatellut tietyllä tapaa? Mitkä asiat ovat ihmisen luonteessa, mitkä opittuja? Tiedät itsestäsi, oletko herkkäluontoinen vai eivätkö maailman asiat sinua hetkauta? Voiko asioihin löytää aina jonkin positiivisen näkökulman? Näitä asioita olen miettinyt viimeaikoina paljon. Itse kuulun niihin, jotka aina pelästyvät kaikenlaista ja ahdistuvat monista asioista. Riittää kun avaa uutiset. Nyt kun minulla on lapsi, maailma näyttäytyy vieläkin pelottavampana paikkana. Miten varjelen tuon pienen ihmisen kaikelta siltä pahuudelta, mitä maailma on pullollaan? Joka ahdistaa itseänikin? Voinko löytää mitää positiivista näkökulmaa raiskauksiin, merien saastumiseen, ilmastonmuutokseen, pedofiliaan, murhiin ja ryöstöihin, korruptioon, valehteluun ja epäaitouteen, itsemurhiin, huumausaineriippuvuuksiin, alkoholismiin, riippuvuuksiin, eläinlajien sukupuuttoon, metsien hakkuisiin, tehotuotantoon ja moniin muihin ahdistaviin asioihin, joita uutiset ja maailma vellovat? Miten opetan tämän kaiken lapselleni, niin että hän oppii arvioimaan itse elämää ja ihmisten luotettavuutta, että hän välttyisi edes joltakin karikolta elämässään, että hän rohkeasti uskaltaisi kokeilla omia siipiään ja maailma näyttäytyisi hänelle lahjana ja mahdollisuutena, ei paikkana jonka ihmiset ovat itsekkyydellään pilanneet ja raiskanneet?  Tämä ajatus raastaa ja ahdistaa minua. Näen kyllä maailmassa paljon kaunista ja hyvää, mutta kyllä nuo ahdistavat asiat tuntuvat niin paljon suuremmilta ja vakavammilta ja painokkaammilta, kuin ne hyvät asiat. Onko se vaan niin? Onko ilo aina se nopea ohikiitävä tunne? Jotenkin tuntuu, että nuo vakavat asiat ovat niin paljon suurempia, vaikeammin ratkaistavissa olevia, joihin yksilön on vaikea itse vaikuttaa. Tunteet tulee ja menee. Niin se ahdistuskin. Voiko elämään saavuttaa positiivisen vireen, jos aina olet ollut syvällinen pohtija ja ryvet asiat läpikotaisin, eteenkin ne negatiiviset? Miten positiivisille asioille, fiiliksille ja tapahtumille saisi enemmän painoarvoa? Onko se vain opittua, onko ne ajattelun samat kuviot uurtaneet aivoihin ne reitit, joita pitkin ajattelu pyrkii kulkemaan edelleen, vaikka haluaisit ajatella vaikka positiivisemmin asioista? Oppiminen vaatii toistoa, se vahvistuu mitä toistaa, mihin huomion ja ajan ja ajatukset kiinnittää.  Tunteisiinkin voi vaikuttaa ajatuksillaan. Mutta hitto vie, se on vaikeaa ja työlästä, pitkä matka omaan itseensä, ajatuksiinsa... Sillä matkalla olen.Oppiminen jatkuu läpi elämän eikä valmiiksi tule. Silti toivon, rukoilen, että voisin näyttää lapselleni maailman upeana paikkana täynnä ihmeitä, lahjana. Jumala, auta minua tässä.

Katson ulos, aurinko paistaa ja iloitsen keväästä. Iloitsen mustasta maasta, joka paljastuu lumen alta. Iloitsen mullan tuoksusta ja lupauksesta, joka siinä viipyilee. Iloitsen joutsenista ja muuttolinnuista, tulppaanin piippalakeista, jotka jo nousevat roudasta. Minun sydämeni riemuitsee kyyhkysistä, jotka joka vuosi tulevat pihaamme ja ensimmäinen tuli eilen.

Iloa kevääseen!


7 kommenttia:

 1. Miten - sanoit jo vastauksen: rukoilen.
  Kaiken voi ja saa tuoda rukouksessa Jumalalle. Hän kuulee. Varmasti kuulee. Se tietty vastavoima kuiskaa, ettei sinun rukoustasi kuulla. Mutta varmasti Jumala kuulee. Itse kerron joka päivä rukouksissani kaikista ahdistavista asioista.
  On ihana etuoikeus rukoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on etuoikeus.Mutta sitäkin pitää harjoitella, että oppisi jättämään murheet, eikä enää palaisi niitä vatvomaan.

   Poista
 2. Niin, viime päivinä olen miettinyt juuri tuota, ovatko toiset ihmiset oppineet negatiivisen ajattelun ja toiset positiivisen, vai miksi joillekin on vaikea nähdä asioissa ainakaan aluksi mitään hyvää. Itse olen joutunut opettelemaan positiivisuutta ja nykyään en anna huonojen juttujen masentaa, vaan keskityn siihen, mistä tulee hyvä mieli. Mutta parasta on tietenkin tuo, että voi jättää kaiken ahdistavan rukouksessa Jumalan huoleksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että se on osittain luonteessakin. Toiset on melankolisia. Mutta uskon myös, että sitä positiivista ajattelua voi oppia. Ja sitäkin, että heittää murheensa ristin juurelle.

   Poista
 3. Varmaan on jotain perinnöllistä geeneissä saanut. Mulla on yleensä enemmän syksystä lähtien talvella alakuloa ja toivottomuutta ollut. Keväällä helpottaa, mutta monilla on juuri toisinpäin. Elämän kolhut ovat vähentäneet stressinsietokykyä nyt vanhemmiten, joten pitää koettaa välttää stressaavia asioita. Hyvä olisi saada jossain vaiheessa puhua jollekin ammatti-ihmiselle murheista.

  Nyt on todella pelottavia asioita lapsille ja nuorille tapahtunut.
  Toivoisin kaikille lapsille sellaista luottamusta vanhempiin tai opettajaan tai johonkin aikuiseen, että voisi kertoa jos tulee tapahtumia jotka ahdistavat tai ihmetyttävät, ettei vuosikausia tapahtuvia hyväksikäyttämisiä tarvitse kestää.

  VastaaPoista
 4. Niinpä niin. Just nuo samat uutiset mua ahdistaa ja pelottaa. Mietin miten jotkut selviää moisista kun varmasti jo yksikin kerta repii rikki niin paljon. Ihan hirveää.

  Mulla kevät on voimauttavaa aikaa. Kovasti syyhyttää puutarhahommat ja olenkin jo aloitellut niitä. Syksyt on vaikeempia. Ammatti-auttajat on sitä varten just olemassa, että voi käydä juttelemassa. Itsekin olen käynyt useaan otteeseen elämäni varrella.

  VastaaPoista
 5. Mikä hieno todistus, olen torpey clare, ollut tyytyväinen avioliittooni, vasta kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkaus, luottamus ja luottamus meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten täynnä avioeroa, myöhemmin erotimme. Vuosia avioeron jälkeen muutin eteenpäin ja yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua piti BaBa ogbogo - suuri ja erittäin henkinen mies joka heitti minulle rakkausloitsun ja sai EX: n palaamaan minuun 48 tunnin kuluessa. Olen hukkua, joten luopun hänen yhteydenpidostaan ​​niille, joilla on suhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa. +447440557868. Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös seuraavissa asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista